Rchr
J-GLOBAL ID:200901012065075470
Update date: Sep. 24, 2022
Okonogi Shigeo
オコノギ シゲオ | Okonogi Shigeo
Affiliation and department:
旧所属 昭和女子大学 大学院生活機構研究科 生活機構学専攻(博士課程)
About 旧所属 昭和女子大学 大学院生活機構研究科 生活機構学専攻(博士課程)
Search "旧所属 昭和女子大学 大学院生活機構研究科 生活機構学専攻(博士課程)"
Job title:
副学長
Research field (1):
Food sciences
Research theme for competitive and other funds (2):
牛乳・乳製品に関する研究
Study on Milk and Milk Products
MISC (41):
K Akiyama, M Takase, K Horikoshi, S Okonogi. Production of galactooligosaccharides from lactose using a beta-glucosidase from Thermus sp Z-1. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2001. 65. 2. 438-441
サーマスSP.Z-1由来のβ-グルコシダーゼを用いたラクトースからのガラクトオリゴ糖の調製と反応生成物の分析. 17
th
International COngress of Nutrition. (Wien). 2001. 45(suppl 1),393, abstracts
サーマスSP.Z-1由来のβ-グルコシダーゼを用いたラクトースからのガラクトオリゴ糖の調製. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2001. 65(2),438-441
Akiyama Kumiko, Takase Mitsunori, Saito Tadao, Okonogi Shigeo. The specific regioselectivity of transfer activity of β-glucosidase from
Thermus
sp. and the NMR analysis of main transgalactosylation products from lactose using this enzyme. Milk Science. 2001. 50. 1. 7-10
Production of galactoligosaccharides from lactose using a Beta-glucosidase from thermus SP.Z-1 and the analysis of reaction products.(共著)Poster. 17
th
International COngress of Nutrition. (Wien). 2001. 45(Suppl 1), 393, abstracts
more...
Patents (1):
高純度ラクトフェリンの製造法、manufacturing process of high purity lactoferrin
Books (14):
畜産総合事典「(共著)」第1編総論,9畜産物の利用と加工,9・1乳製品の項を単執筆(執筆16頁)
朝倉書店 1997
Synthetic cyclopedia of animal husbandry, milk products
1997
新説チ-ズ科学「(共著)」「(i)チ-ズの利用技術と調理科学(ii)チ-ズ利用食品と副産物」の項を共同執筆
(株)食品資材研究会 1989
Recent Advances in Cheese Science and Technology
1989
発酵乳類の機能-健康科学の探索-「(共著)」「(i)乳酸菌の代謝と増殖収率(ii)発酵乳・乳酸菌飲料の栄養学的・生理学的価値(iii)発酵乳・乳酸菌飲料と腸内菌叢」の項を共同執筆
(株)食品資材研究会 1988
more...
Works (6):
母乳と牛乳(アミノ酸協会技術部会報NO秘230,1993.10.29 講演内容(於アミノ酸会館))
1993 -
mother's Milk and Cow's Milk
1993 -
低脂肪スプレッドとその製造法(特許公開番号:特開平4-210553)「(共著)」
1990 -
油中水型エマルジョンの製造法(特許公開番号:特開平4-118044)「(共著)」
1990 -
A Low Fat Spread and A Method for Producing It. [Unexamined Patent Publication Number} Hei 4-210553]
1990 -
more...
Professional career (1):
(BLANK) (Hokkaido University)
Committee career (6):
1996 - 日本食生活学会 評議員
1992 - 1995 日本農芸化学会 評議員
1992 - 1993 日本ビフィズス菌センタ- 理事
1992 - 1993 日本食品衛生学会 理事
1992 - 1993 日本畜産学会 評議員
1992 - 日本酪農科学会 評議員
Show all
Awards (1):
1992 - 日本食品工業学会技術賞
Association Membership(s) (9):
日本食生活学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本家政学会
, 日本食品科学工学会
, 日本酪農科学会
, 日本ビフィズス菌センタ-
, 日本食品衛生学会
, 日本畜産学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM