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J-GLOBAL ID:200901017440813915   Update date: Oct. 25, 2024

Iwamoto Satoshi

イワモト サトシ | Iwamoto Satoshi
Affiliation and department:
Job title: 教授
Other affiliations (2):
  • 応用生物科学研究科  教授
  • 連合農学研究科  教授
Research field  (4): Food sciences ,  Genomics ,  Agricultural environmental and information engineering ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (13): Dielectric Spectroscopy ,  Glass Transition ,  Gel ,  Polymer Science ,  Food Engineering ,  誘電緩和 ,  ガラス転移 ,  ゲル ,  高分子科学 ,  食品工学 ,  エマルション ,  農業情報 ,  界面科学
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2005 - 2030 Analysis of Food Dispersion for making fine food and/or medicals
  • 2005 - 2030 食品成分分散系の相変化・形態変化を利用した食品の高付加価値化に関する研究
  • 2014 - 2017 Application of supercooled water in W/O emulsion prepared by microchannel for cryopreservation
  • 2016 - 2017 画像解析法を用いたコモパン生地の構造とその劣化に関する研究
  • 2014 - 2016 微細水滴における過冷却現象を利用した新規な生細胞の保存方法の確立
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Papers (82):
  • Nakako Katsuno, Misa Onishi, Takumi Taguchi, Chie Ohmoto, Hideyuki Yamaguchi, Takuya Hashimoto, Satoshi Iwamoto, Teppei Imaizumi, Takahisa Nishizu. Cross-hierarchical analysis of self-assembly dynamics in enzyme-treated rice gel during retrogradation. Food Hydrocolloids. 2024. 156. 110355-110355
  • Palita Wangsuntornpakdee, Sudathip Sae-tan, Satoshi Iwamoto, Methavee Peanparkdee. Optimisation of soybean oil enriched with lipophilic antioxidants from Thai rice germs and their nanoparticles developed using complex coacervation. Food Bioscience. 2023
  • Fakfan Luangapai, Satoshi Iwamoto. Influence of blending and layer-by-layer assembly methods on chitosan-gelatin composite films enriched with curcumin nanoemulsion. International journal of biological macromolecules. 2023. 126061-126061
  • Hiromi Shimizu, Satoshi Iwamoto. Problems of Lipid Oxidation in Minced Meat Products for a Ready-made Meal during Cooking, Processing, and Storage. Reviews in Agricultural Science. 2022. 10. 24-35
  • Fakfan Luangapai, Methavee Peanparkdee, Satoshi Iwamoto. Effects of a curcumin nanoemulsion on the physico-chemical properties of chitosan-based films. International Journal of Food Science & Technology. 2022
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MISC (25):
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Patents (7):
Books (2):
  • 食品コロイド・ゲルの構造・物性とおいしさの科学
    エヌ・ティー・エス 2024 ISBN:9784860438562
  • 科学大辞典
    丸善 2005 ISBN:4621075217
Lectures and oral presentations  (143):
  • ビーズ配列とキャスト法を組み合わせたアルギン酸フィルム作製方法の検討
    (2021年度日本食品科学工学会中部支部大会 2021)
  • 酸及びアルカリゼラチン薄膜から構成される積層薄膜の熱物性
    (2021年度日本食品科学工学会中部支部大会 2021)
  • L. plantarumとの菌体数比を制御した共培養におけるC. kruseiのモルフォロジー解析
    (2021年度日本食品科学工学会中部支部大会 2021)
  • 人工パネトーネ種の評価のための三次元画像パラメータを用いた判定モデルの構築
    (2021年度日本食品科学工学会中部支部大会 2021)
  • Morphology Analysis of Wild-type Saccharomyces Cerevisiae by Using Flow Particle Image Analyzer
    (5th EUROPEAN CONGRESS OF APPLIED BIOTECHNOLOGY 2019)
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Education (3):
  • 1997 - 2000 The University of Tokyo Graduate School of Agricultural and Life Sciences
  • 1995 - 1997 The University of Tokyo Graduate School of Agricultural and Life Sciences
  • - 1995 東京大学農学部農芸化学科
Professional career (1):
  • 博士 (東京大学大学院)
Work history (7):
  • 2011 - 2014 Gifu University Faculty of Applied Biological Sciences
  • 2003/10/01 - 2005/08/31 独立行政法人食品総合研究所任期付研究員
  • 2002/04/01 - 2003/09/30 学術振興会科学技術特別研究員
  • 2002/01/01 - 2002/03/31 科学技術振興事業団科学技術特別研究員
  • 2000/08/01 - 2001/12/31 生物系特定産業技術研究推進機構派遣研究員
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Awards (1):
  • 2019/03 - The American Oil Chemists' Society 2019 Edwin N. Frankel Award for Best Paper in Lipid Oxidation and Quality Iron-Catalyzed Reaction of γ-Tocopherol with Methyl Linoleate Hydroperoxides in Solutions
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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