Rchr
J-GLOBAL ID:200901022141896972   Update date: Jan. 17, 2024

Haga Seiichi

ハガ セイイチ | Haga Seiichi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.geocities.co.jp/CollegeLife-Club/2833/
Research field  (4): Landscape science ,  Environmental agriculture ,  Animal production science ,  Food sciences
Research keywords  (6): 畜産物利用学 ,  畜産資源化学 ,  食品科学 ,  Animal Science and Thechnology ,  Chemistry of Animal Products ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 1997 - 低温増殖性乳酸菌を利用した食肉製品のおいしさと機能性探索
  • 1997 - Study on Uncooked Fermented Meat Products
  • 1992 - レトルト加熱を施した食肉製品の品質改善と高付加価値化
  • 1992 - Study on Processing Functions of High Pressure and heat Treatment Meats
  • 1974 - 殺菌条件の異なる牛乳・乳製品の成分・性状変化
Show all
MISC (83):
Patents (1):
  • キチンカルシウム粉末を添加した食品
Books (2):
  • 高圧処理を施した非加熱発酵食肉製品の物性と組織構造
    高圧生物科学と高圧技術 (さんえい出版) 1997
  • 高圧処理を施した豚挽き肉の加工特性に及ぼす塩漬剤の影響
    高圧バイオサイエンス (さんえい出版) 1994
Works (8):
  • レトルト耐性具材の技術開発
    2000 -
  • Research on Retort Resistant Ingredients
    2000 -
  • 低温性乳酸菌を利用した非加熱発酵肉製品に関する研究
    1994 -
  • Preperation of Uncook(]E88B4[)d Fermented Meat Products with Psychrotrophic Lactic Acid Bacteria
    1994 -
  • 低温性乳酸菌を利用した発酵肉製品に関する研究
    1993 -
more...
Education (4):
  • - 1974 Kyushu University Graduate School of Agriculture
  • - 1972 Kagoshima University Faculty of Agriculture
  • - 1972 Kyushu University
  • - 1972 Kagoshima University Faculty of Agriculture Animal Science
Professional career (2):
  • (BLANK) (Kyushu University)
  • (BLANK) (Kyushu University)
Committee career (5):
  • - 2009 日本食品科学工学会 本部理事、第56回大会会頭、支部評議員
  • 2009 - 日本農芸化学会 支部評議員
  • 1995 - 1999 日本農芸化学会 支部評議員
  • 1999 - 日本食肉研究会 評議員、編集幹事責任者
  • 1995 - 日本畜産学会 支部評議員
Association Membership(s) (5):
日本乳酸菌学会 ,  日本食肉研究会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本畜産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page