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J-GLOBAL ID:200901028962528937
Update date: Aug. 20, 2022
Fukuda Yasuko
フクダ ヤスコ | Fukuda Yasuko
Affiliation and department:
Job title:
Others
Research field (2):
Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (8):
食生活学・食教育
, 調理科学
, 食品機能学
, 食品加工学
, Cooking Science
, Science of Functional Food
, Food Preservation
, Food Science
Research theme for competitive and other funds (13):
- 2005 - 2007 発芽ゴマ種子の機能性に関する研究https://shark.jst.go.jp/code/JPN/frmcodeR_J.html 研究分野参照
- 発芽ゴマの抗酸化機能性に関する研究
- 超臨界抽出 ごま油およびゴマフラワーの利用に関する研究
- フライ加熱時に生成する有害成分が生体におよぼす影響
- 食育と食事学(人間の食の営み)
- ゴマ種子および脱脂粕の微生物発酵により生成する抗酸化物質に関する研究
- 焙煎ゴマ油の抗酸化性物質について
- In fluence of some toxic components from frying ail on Riological system
- Utilization of bamboo chacoal to food processing
- ----
- Immunochemical measurement of Acrolein in Edible oils and Deep frying food
- Studies on the Increased Antioxidatire Activity in Fermented Sesame Seed and Defatted Sesame Flour
- Antioxidants in Roasted Sesame Seed Oil
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MISC (47):
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竹炭浸漬液の調理水としての化学的特性. 日本食品科学工学会誌. 2004. 51(11)585-591
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Shigenori Kumazawa, Miho Koike, Yumiko Usui, Tsutomu Nakayama, Yasuko Fukuda. Isolation of Sesaminols as Antioxidative Components from Roasted Sesame Seed Oil. Journal of Oleo Science. 2003. 52. 6. 303-307
-
TGを用いた食用油(種子系、ナッツ系)の酸化安定性およびナッツ系油の官能検査. 名古屋女子大学紀要. 2003. 49, 117-123
-
Oxdative Stability of Edible Oils(Seeds' and Nuts' Oils)by TG and Sensory Evaluation of Nut Oils. J. of Nagoya Women's University. 2003. 49, 117-123
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Shigenori Kumazawa, Miho Koike, Yumiko Usui, Tsutomu Nakayama, Yasuko Fukuda. Isolation of Sesaminols as Antioxidative Components from Roasted Sesame Seed Oil. Journal of Oleo Science. 2003. 52. 6. 303-307
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Patents (5):
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抗酸化剤(共著)特許第29873654号
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抗酸化活性物質の製造方法(共著)特許第1834766号
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フェノール性天然抗酸化物質の製造方法(共著)特許第1768037号
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テトラヒドロー1-〔3-メトキシー4-ヒドロキシフェノキシ〕-4-〔3,4-(メチレンジオキシ)フェニル〕-1H,3H-フロ〔3,4-C〕フラン及びこれを有効成分とする抗酸化剤(共著)特許第1454032号
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抗酸化剤(共著)特許第1434421号
Books (11):
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食生活論
朝倉書店 2007
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食育入門ー豊かな心と食事観の形成ー
建ぱく社 2005 ISBN:4767903386
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Chapter 14 Antioxidative Function of Seeds and Nuts and Their Traditional Oils in the Orient, Asian Functional Foods Edt John Shi, Chi-tang Ho and Fereidoon Shahidi
Taylor & Francis 2005
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ゴマの絵本
農山漁村文化協会 2004
-
調理科学
建帛社 2002
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Works (8):
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発芽ゴマ食品の抗酸化機能性に関する研究
2005 - 2007
-
高桟能性食材を用いた調理における桟能性の評価・消長と調理の体系化
2002 - 2004
-
竹炭の調理・加工への利用
1998 - 2000
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練リゴマの加熱ゲル化桟構
1998 - 2000
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Utilization of bamboo chacoal to food processing
1998 - 2000
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Education (4):
- - 1968 Osaka City University
- - 1968 Osaka City University Graduate School, Division of Domestic Science
- - 1962 Ochanomizu University
- - 1962 Ochanomizu University Faculty of Home Economics Food Science
Professional career (2):
- - (Osaka City University)
- - (Nagoya University)
Work history (10):
- 1995 - 2001 Shizuoka University Faculty of Education
- 1995 - 2001 faculty of Education, Shizuoka University, Professor
- 2001 - - 名古屋女子大学 教授
- 2001 - - Department of Food Science and Nutrition, Nagoya-women's University Professor
- 1994 - 1995 Shizuoka University Faculty of Education
- 1994 - 1995 Faculty of Education Shizuoka University, Assistant Professor
- 1990 - 1994 市邨学園短期大学 教授
- 1990 - 1994 Ichimura Gakuen College, Professor
- 1979 - 1990 市邨学園短期大学 助教授
- 1979 - 1990 Ichimura Gakuen College, Assistant Professor
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Committee career (8):
Awards (1):
Association Membership(s) (6):
日本食育学会
, ゴマ科学会
, 日本油化学会
, 日本調理科学会
, 日本食品科学工学会
, 日本家政学会
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