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J-GLOBAL ID:200901031601557364   Update date: Aug. 05, 2024

Takenoyama Shinichi

タケノヤマ シンイチ | Takenoyama Shinichi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.nankyudai.ac.jp
Research field  (3): Nutrition and health science ,  Recycling systems and society ,  Food sciences
Research keywords  (18): 食品 ,  食肉 ,  牛 ,  豚 ,  鶏 ,  乳 ,  卵 ,  食品副産物 ,  畜産物利用 ,  脂肪酸組成 ,  ビタミンE ,  共役リノール酸 ,  機能性 ,  vitamin E ,  food science ,  meat ,  milk ,  conjugated linoleic acid
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2022 - 2023 Nutritional Function of Meat Hydrolysates(II).
  • 2021 - 2022 Nutritional Function of Meat Hydrolysates.
  • 2017 - 2018 宮崎市の伝統野菜「日向カボチャ」を新時代に合うブランドにするための育 種学的および園芸利用学的研究
  • 2016 - 2017 新生宮崎市の在来野菜「佐土原」ナスを正真正銘かつ常勝のブランドにするための生理学的および育種学的研究
  • 食品中共役リノール酸に関する研究
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Papers (13):
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MISC (34):
  • 前田友香, 石ヶ野公久, 福永又三, 竹之山愼一. Effect of feeding high roughage feed and/or shorter fattening period on feed intake, growth performance, blood profiles and carcass grades of Japanese Black steer. 宮崎県畜産試験場試験研究報告. 2023. 34
  • 川北久美子, 小川恒夫, 生地暢, 竹之山愼一, 山内美智子, 杉尾直子. 野菜の形状の違いが食後血糖値および満腹感に及ぼす影響. 栄養学雑誌. 2021. 79. 5 Supplement
  • 川北久美子, 木本早紀, 竹之山愼一, 長友多恵子, 六車三治男. だし添加が塩味に与える影響について~味噌汁での検討~. 栄養学雑誌. 2018. 76. 5 Supplement
  • Takenoyama Shin-ichi, Kawakita Kumiko, Matsumoto Tomoko, Kawagoe Masato, Nishi Ayaka, Sugino Fumiaki, Tadokoro Tomoko, Kosaka Shozo, Takasu Hirohisa, Kurogi Akio, et al. Effects of “HEBESU” lees as supplemental feed on the meat productivity and meat quality of pigs. The 17th AAAP (Asian-Australasian Association of Animal Production Societies) Animal Science Congress. 2016. 1436-1440
  • The Effect of Feeding VitaminE in the Fatting of Japanese Black Steers. 2015. 27. 4-9
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Books (3):
  • 食品の加工
    南江堂 2015 ISBN:9784524268481
  • 食品の科学
    南江堂 2015 ISBN:9784524268467
  • ヤギの科学
    朝倉書店 2014 ISBN:9784254455038
Lectures and oral presentations  (15):
  • 梅の熟成・みその違いによる抗酸化性等の検討
    (日本栄養改善学会 2020)
  • ミート&フィッシュパウダーの開発と機能性
    (日本栄養改善学会 2019)
  • だし添加が塩味に与える影響について~味噌汁での検討
    (日本栄養改善学会 2018)
  • 宮崎市の在来野菜「佐土原ナス」を確たるブランドにするための 食品栄養化学的研究
    (日本栄養改善学会 2018)
  • 学校給食の指導の時間における改善への取組
    (日本栄養改善学会 2017)
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Works (1):
  • 食肉加工品の品質向上に関する研究
    2004 -
Education (3):
  • 1997 - 2001 Kagoshima University Graduate School of Agriculture
  • 1995 - 1997 University of Miyazaki Graduate School of Agriculture, Masters Coarse
  • 1991 - 1995 University of Miyazaki Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • (BLANK) (Kagoshima University)
  • (BLANK) (University of Miyazaki)
Work history (3):
  • 2017/04 - 現在 南九州大学 健康栄養学部管理栄養学科 教授
  • 2009/04 - 2017/03 南九州大学 健康栄養学部管理栄養学科 准教授
  • 2005/04 - 2009/03 南九州大学 健康栄養学部管理栄養学科 専任講師
Committee career (3):
  • 2022/04 - 現在 宮崎県立宮崎南高等学校 学校運営協議会委員
  • 2020/04 - 現在 宮崎県立宮崎北高等学校 スーパーサイエンスハイスクール(SSH)運営指導委員会委員
  • 2013/04 - 現在 宮崎大学農学部 付属フィールド科学教育研究センター共同利用運営委員会委員
Awards (1):
  • 2012/06 - 内閣府特命大臣表彰 「食育推進ボランティア表彰」 食と農をキビリ隊
Association Membership(s) (5):
Japan Society for Meat Science and Technology ,  日本畜産学会 ,  Japan Society of Nutrition and Food Science ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  Warm Regional Society of Animal Science, Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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