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J-GLOBAL ID:200901032482220239   Update date: Aug. 29, 2020

Samejima Kunihiko

サメジマ クニヒコ | Samejima Kunihiko
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食肉科学 ,  Meat Science and Technology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 果実の有用タンパク質分解酵素の開発
  • 冷凍すり身の品質に関する研究
  • 筋肉タンパク質のゲル形成能に関する研究
  • Development of new proteolytic enzymes from various fruites
  • Study on quality of frozen surimi
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MISC (89):
Books (13):
  • 鶏肉の利用「家禽学」
    朝倉書店 2000
  • Utilization of Poultry Meat "Poultry Science"
    2000
  • 食肉ならびに食肉製品の保存に関する最近の研究動向
    食肉および食肉加工品に関する調査・研究 1998
  • 食肉加工技術に関する最近の研究動向
    食肉および食肉加工品に関する調査・研究 1998
  • Trend of research in preservation of meat and meat products.
    1998
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Works (14):
  • マイタケからの新酵素による食肉軟化の研究
    2002 -
  • study on meat tenderization by new protease from mushrooms
    2002 -
  • SPE豚の肉質について
    2001 -
  • Property and Quality of SPF Pork
    2001 -
  • 食肉および食肉製品の結着性
    1994 -
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Education (2):
  • - 1963 Hokkaido University
  • - 1963 Hokkaido University
Professional career (1):
  • (BLANK) (Hokkaido University)
Committee career (2):
  • 1995 - 北海道畜産学会 会長
  • 1992 - 日本畜産学会 評議員
Association Membership(s) (8):
北海道畜産学会 ,  国際食肉科学技術学会 ,  国際食品技術学会 ,  米国食肉科学会 ,  高分子学会 ,  食品工業学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本畜産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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