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J-GLOBAL ID:200901032950574256
Update date: Jan. 30, 2024
Matsui Motoko
マツイ モトコ | Matsui Motoko
Affiliation and department:
Job title:
emeritus professor
Other affiliations (2):
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Kio University
-
Kyoto Women's University
Research keywords (4):
食育・食品の調理加工(豆類・エビイモ・ぶどう・酒)
, Structure Biochemistry
, Home Science
, Food and Nutrition
Research theme for competitive and other funds (11):
- 2015 - 2016 埋もれた在来小豆を食卓へ
- 2013 - 2014 地産地消の各種食品開発 新品種「京白丹波」を使用した食品開発の研究
- 2010 - 2013 極大粒・良食味の白大豆品種の育成と普及展開による地域産業の活性化
- 2011 - 2012 汚粒大納言小豆を使った付加価値新食品の提案
- 2010 - 2011 未利用の未熟,過熟大納言あずきを使った新食品の提案
- 2009 - 2011 New idea of the dietary life for elderly and visual impaired person in order to improve QOL
- 2000 - Heakth education
- 1998 - GM food
- 1998 - Food Service and Management
- 1997 - lectin
- 1991 - Structure of glycogen.
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Papers (44):
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Motoko Matsui, Miyako Saikawa, Yukari Muramoto. Characteristics of bean paste and kneaded sweet bean paste made from different white beans. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2023. 33. 4. 185-192
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Oida Koji, Matsui Motoko, Muramoto Yukari, Itai Akihiro. Effects of the Plant Growth Regulator Treatments at Blooming Period on Rheological Properties and Cell Wall Components of Mature Grape Berries of 'Shine Muscat'. Hort. Res (Japan). 2022. 21. 3. 287-297
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SHIMOFUJI Satoru, MATSUI Motoko, MURAMOTO Yukari, MORIYAMA Hironori, HOKI Yoshiro, UEHIGASHI Haruhiko. Prediction of Sake Component Values Using E-nose and E-tongue Data by Machine Learning. Japan Journal of Food Engineering. 2021. 22. 1. 15-24
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SHIMOFUJI Satoru, MATSUI Motoko, MURAMOTO Yukari, MORIYAMA Hironori, KATO Reina, HOKI Yoshiro, UEHIGASHI Haruhiko. Machine Learning in Analyses of the Relationship between Japanese Sake Physicochemical Features and Comprehensive Evaluations. Japan Journal of Food Engineering. 2020. 21. 1. 37-50
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Koji OIDA, Motoko MATSUI, Shoi OHBA, Yukari MURAMOTO, Kimiko OHTANI, Hino MOTOSUGI. Effect of Additional GA3 Application 10-15 Days after Full Bloom on Berry Skin Fracture and Flesh Firmness at Harvest Time in Shine Muscat Grapes. Journal of ASEV Japan. 2019. 30. 1. 3-11
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MISC (46):
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松井 元子, 才川 京, 村元 由佳利. 原料豆の異なる白生餡,白練り餡の特徴-Characteristics of bean paste and kneaded sweet bean paste made from different white beans. 日本食生活学会誌 = Journal for the integrated study of dietary habits / 日本食生活学会 編. 2023. 33. 4. 185-192
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新田奈穂, 松井元子, 村元由佳利, 古谷規行. 登熟期間の気象条件が京都大納言小豆の形態および調理科学的特性に与える影響. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2022. 2022
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下藤悟, 下藤悟, 松井元子, 村元由佳利, 森山洋憲, 甫木嘉朗, 矢島敏行, 吉田浩一, 上東治彦. 電子味覚システム,フラッシュGCを用いた日本酒の成分の予測. 日本食品科学工学会大会講演集. 2019. 66th
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Hisai Shiori, Muramoto Yukari, Matsui Motoko. Changes of rheological properties of Kuzu starch by long-term storage. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2019. 31. 2-2
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Satoh Yumi, Muramoto Yukari, Matsui Motoko. Characteristics of coffee infusion from different production area. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2019. 31. 18-18
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Books (9):
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高βーグルカン大麦粉を使用した水溶性食物繊維たっぷりの大麦シフォンケーキ
農研機構 2019
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調理学実習 (栄養科学シリーズNEXT)
2019
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食べ物と健康,給食の運営 基礎調理学 (栄養科学シリーズNEXT)
講談社 2017 ISBN:4061553941
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食品学各論 (栄養科学シリーズNEXT)
講談社 2017
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Finding'Washoku'
2017
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Lectures and oral presentations (3):
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丹波大納言アズキの加工適性評価の検討
(日本調理科学会大会研究発表要旨集 2015)
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シニア男性の「健全な食生活の自立」を目指した食育プログラムの有効性の検討 タブレット端末を利用した調理ガイドシステムの有効性
(日本家政学会大会研究発表要旨集 2014)
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健康食品の安全性に関する研究(第16報) 健康食品中の硝酸塩の含有量調査
(環境ホルモン学会研究発表会要旨集 2013)
Professional career (2):
- Doctor of Philosophy (Osaka City University)
- (BLANK) (Osaka City University)
Committee career (7):
Awards (2):
- 2012/09 - 厚生労働大臣 厚生労働大臣表彰(栄養士養成功労者)
- 2009/09 - 日本栄養士会 全国栄養士養成施設協会表彰
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