Rchr
J-GLOBAL ID:200901039076340619
Update date: Sep. 07, 2022
Okitani Akihiro
オキタニ アキヒロ | Okitani Akihiro
Affiliation and department:
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (4):
食品科学
, 食肉科学
, Food Chemistry
, Meat Science
Research theme for competitive and other funds (2):
- 1968 - 2006 食肉の熟成,調理,加工によるおいしさ増強の機構解明
- 1968 - 2006 Studies on the Mechanism of Improvement in Palatability of Meat Induced by Conditioning, Cooking and Processing
MISC (35):
Patents (4):
-
煮牛肉熟成香の増強法
-
牛肉熟成香液及び当該熟成香液の製造法
-
香味の優れた牛肉及びそれを産出するための熟成方法
-
新規なアミノぺプチダーゼ及びその製造法
Books (5):
-
最新香料の事典(共著)
朝倉書店 2000
-
牛肉保存の科学-牛肉をおしいく食べるには-(共著)
全国肉牛事業協同組合 1998
-
肉の科学(共著)
朝倉書店 1996
-
食品の熟成(共著)
光琳 1984
-
食品工業と酵素(共著)
朝倉書店 1983
Works (2):
-
牛肉の和牛香構成成分の解明
1998 -
-
Determination of responsible compounds for wagyu beef aroma in beef
1998 -
Education (4):
- - 1968 The University of Tokyo
- - 1968 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agricultural Science
- - 1963 The University of Tokyo
- - 1963 The University of Tokyo Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (1):
- Doctor of Agricultural Science (The University of Tokyo)
Work history (5):
- 1984 - 1985 日本獣医畜産大学 助教授
- 1984 - 1985 Nippon Veterinary and Animal Science
- 1968 - 1984 The University of Tokyo
- 1968 - 1984 The University of Tokyo, Research Assistant
- University, Assistant Professor
Committee career (4):
- 2000 - 2003 日本食肉研究会 会長
- 1991 - 2003 日本畜産学会 評議員
- 1986 - 1994 日本農芸化学会 編集幹事
- 1988 - 1992 日本栄養・食糧学会 評議員、編集委員、理事
Association Membership(s) (7):
日本家政学会
, 日本食肉研究会
, 日本生化学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本畜産学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page