Rchr
J-GLOBAL ID:200901039076340619   Update date: Sep. 07, 2022

Okitani Akihiro

オキタニ アキヒロ | Okitani Akihiro
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 食品科学 ,  食肉科学 ,  Food Chemistry ,  Meat Science
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 1968 - 2006 食肉の熟成,調理,加工によるおいしさ増強の機構解明
  • 1968 - 2006 Studies on the Mechanism of Improvement in Palatability of Meat Induced by Conditioning, Cooking and Processing
MISC (35):
Patents (4):
  • 煮牛肉熟成香の増強法
  • 牛肉熟成香液及び当該熟成香液の製造法
  • 香味の優れた牛肉及びそれを産出するための熟成方法
  • 新規なアミノぺプチダーゼ及びその製造法
Books (5):
  • 最新香料の事典(共著)
    朝倉書店 2000
  • 牛肉保存の科学-牛肉をおしいく食べるには-(共著)
    全国肉牛事業協同組合 1998
  • 肉の科学(共著)
    朝倉書店 1996
  • 食品の熟成(共著)
    光琳 1984
  • 食品工業と酵素(共著)
    朝倉書店 1983
Works (2):
  • 牛肉の和牛香構成成分の解明
    1998 -
  • Determination of responsible compounds for wagyu beef aroma in beef
    1998 -
Education (4):
  • - 1968 The University of Tokyo
  • - 1968 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agricultural Science
  • - 1963 The University of Tokyo
  • - 1963 The University of Tokyo Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (1):
  • Doctor of Agricultural Science (The University of Tokyo)
Work history (5):
  • 1984 - 1985 日本獣医畜産大学 助教授
  • 1984 - 1985 Nippon Veterinary and Animal Science
  • 1968 - 1984 The University of Tokyo
  • 1968 - 1984 The University of Tokyo, Research Assistant
  • University, Assistant Professor
Committee career (4):
  • 2000 - 2003 日本食肉研究会 会長
  • 1991 - 2003 日本畜産学会 評議員
  • 1986 - 1994 日本農芸化学会 編集幹事
  • 1988 - 1992 日本栄養・食糧学会 評議員、編集委員、理事
Association Membership(s) (7):
日本家政学会 ,  日本食肉研究会 ,  日本生化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本畜産学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page