Rchr
J-GLOBAL ID:200901043930633509   Update date: Aug. 03, 2023

Kimura Fumiko

キムラ フミコ | Kimura Fumiko
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): http://db.tohoku.ac.jp/whois/detail/f68752fb9cd39dbbe787eca863d6f847.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (8): 動物実験 ,  食品化学 ,  過酸化脂質 ,  脂質栄養 ,  Rat ,  Food Science ,  Lipid Oxidation ,  Lipid Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2005 - 脂質過酸化が生体に与える影響
  • 2001 - 2004 授乳期ラットに対するn-3系脂肪酸のサプリメントに関する研究
  • 1999 - 2004 ラットを使った脂質摂取行動に関する研究
MISC (86):
Books (10):
  • アンチエイジングのための100の質問
    2014 ISBN:9784779213144
  • アンチエイジングのための100の質問
    2014 ISBN:9784779213144
  • エイコサペンタエン酸 (EPA). 機能性食品の作用と安全性百科
    丸善出版株式会社 2012
  • ドコサヘキサエン酸 (DHA). 機能性食品の作用と安全性百科
    丸善出版株式会社 2012
  • 6.2 脂質異常症 油脂・脂質・界面活性剤データブック
    丸善出版株式会社 2012
more...
Lectures and oral presentations  (124):
  • ヒト胎盤組織の脂肪酸組成分析ー疫学調査試料としての妥当性の検討ー
    (日本農芸化学会平成25年度大会 2013)
  • QTRAP MS/MSとQTOF MS/MSによるピロロキノリンキノンの定量分析法
    (日本農芸化学会平成25年度大会 2013)
  • 天然物や食品中のPE-プラズマローゲンのHPLC定量法の比較検討
    (日本農芸化学会平成25年度大会 2013)
  • 安定同位体標識を用いた脂質の吸収・代謝・取込の解析- パルミチン酸とトリパルミテートの比較
    (第67回栄養・食糧学会 2013)
  • ヒト胎盤組織の疫学調査試料としての有用性-母体血、臍帯血の脂肪酸組成との比較-
    (第67回栄養・食糧学会 2013)
more...
Works (4):
  • 食品摂取後の生体内抗酸化能の測定
    2010 - 2013
  • 食品摂取後の生体内抗酸化能の測定
    2010 - 2013
  • しょうゆの健康効果に関する研究
    2013 -
  • しょうゆの健康効果に関する研究
    2013 -
Education (4):
  • - 1996 Tohoku University
  • - 1996 Tohoku University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1994 Tohoku University Faculty of Agriculture
  • - 1994 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 農学博士 (東北大学)
Work history (4):
  • 2016/04 - 現在 Shokei Gakuin University Department of Human Health and Nutrition Associate Professor
  • 2004 - 2005 国立大学法人東北大学大学院農学研究科 教務職員
  • 2005 - - 国立大学法人東北大学大学院農学研究科 助手
  • Tohoku University Graduate School of Agricultural Science, Innovative Research Center for Agricultural Sciences, Division of Frontier Food Science,Laboratory of Molecular Food Chemistry Assistant Professor
Association Membership(s) (10):
日本栄養・食糧学会 ,  日本油化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本脂質栄養学会 ,  日本ビタミン学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本油化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本脂質栄養学会 ,  日本ビタミン学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page