Rchr
J-GLOBAL ID:200901048839991160   Update date: Feb. 14, 2024

Tomioka Kazuko

トミオカ カズコ | Tomioka Kazuko
Affiliation and department:
Job title: 教授,名誉教授(奈良教育大学),研究科長(家政学研究科)
Homepage URL  (1): http://suma.kobe-wu.ac.jp/
Research field  (3): Marine/Aquatic life sciences ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): Fisheries Chemistry ,  Food Science and Nutritional Chemistry ,  Food Culture ,  水産化学 ,  食品科学・栄養科学 ,  食生活
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 関西うす味調味に関する研究
  • 食品の抗酸化能
  • 食品の煮る操作における加熱速度の影響
  • 獣鳥肉・魚肉のエキス成分に及ぼす加熱速度の影響
  • Seasoning of Boil-cooking in the Kansai Area
Show all
MISC (64):
Books (6):
  • 食べ物と健康 調理学(共)
    医歯薬出版 2004
  • Food and Health Cookery Science(共)
    Ishityaku 2004
  • 「フローチャートによる調理科学実験・実習」第2版(共著)
    医歯薬出版(株) 1999
  • Experimental Practice in Science of Cookery
    Ishiyaku 1999
  • 総合調理科学事典(分担)(日本調理科学会編)
    光生館 1997
more...
Works (2):
  • うすくち醤油の調理特性
    2001 - 2002
  • Role of Light-colored Soy Sauce in Cookery
    2001 - 2002
Education (2):
  • - 1957 Nara Women's University
  • - 1957 Nara Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
  • Dr. of Agriculture (Kyoto University)
Work history (27):
  • 1998 - 2000 岐阜県畜産試験場 客員研究員
  • 1998 - 2000 Livestock Research Institute, Gifu-Pref.,
  • 1987 - 2000 Nara University of Education
  • 1987 - 2000 Nara University of Education, Professor
  • 2000 - - 奈良教育大学 名誉教授
Show all
Committee career (2):
  • 1998 - 2000 日本調理科学会 常任理事, 理事, 理事, 近畿支部副支部長, 監事
  • 1994 - 1997 日本家政学会 関西支部役員, 評議員, 代議員, 関西支部役員
Association Membership(s) (5):
日本食品科学工学会 ,  奈良女子大学家政学会 ,  日本水産学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page