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J-GLOBAL ID:200901053871687590
Update date: Jul. 19, 2022
Watanabe Takayuki
ワタナベ タカユキ | Watanabe Takayuki
Affiliation and department:
Akita Research Institute of Food and Brewing
About Akita Research Institute of Food and Brewing
Search "Akita Research Institute of Food and Brewing"
Job title:
Researcher
Research keywords (9):
麹菌
, 乳酸菌
, 耐塩性酵母
, 耐塩性微生物
, みそ
, Halotolerant lactic acid bacteria
, Halotolerant yeast
, Halotolerant bacteria
, Miso
Research theme for competitive and other funds (3):
2008 - 2010 菌株ライブラリーの構築と新規発酵食品開発
秋田みその品質向上
Quality improvement of Akita miso (soy bean paste)
MISC (3):
渡辺隆幸, 尾張かおる, 堀 一之, 高橋光一. 遊離脂肪酸含量および抗変異原性に基づく味噌用麹菌の選択. 日本食品科学工学会誌. 2004. 51. 12. 698-702
WATANABE Takayuki. Selection and Availability of "YURARA" Yeast for Akita Miso. Nihon Jyouzoukyoukaishi, 93, 22. 1998. 93. 1. 22-27
味噌用酵母「秋田香酵母ゆらら」の開発と利用. 日本醸造学会誌、93、22
Education (2):
Tohoku University Faculty of Agriculture
Tohoku University,Faculty of Agriculture
Work history (3):
2000/04 - - 秋田県総合食品研究所、主任研究員
1995/04 - - 秋田県総合食品研究所、研究員
1985/04 - - 秋田県醸造試験場、技師
Association Membership(s) (2):
日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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