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J-GLOBAL ID:200901055519466284   Update date: Sep. 13, 2022

Tsukui Akio

ツクイ アキオ | Tsukui Akio
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食品科学 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2000 - アントシアニン色素の加工利用特性と機能性の解明
  • 1985 - 甘藷の食物繊維の加熱調理による変化
  • 1985 - Effect of Cooking on Dietary Fiber Contents in Potatoes
  • 1975 - アントシアニン色素の安定性について
  • 1975 - On the Stability of Anthocyanin Pigments
MISC (72):
Patents (1):
  • アントシアニン色素の安定化法
Books (26):
  • いも類文化学ノートNo.3 焼き芋小百科
    焼き芋文化チーム 2005
  • 新版家政学事典
    朝倉書店 2004
  • 色から見た食品のサイエンス
    (株)サイエンスフォーラム 2004
  • 食べものと健康IV 食品学実験・実習
    樹村房 2002
  • 改訂フードスペシャリスト論
    建帛社 2002
more...
Works (5):
  • アントシアニン色素の安定化法 特開法9-263707
    1997 -
  • 甘藷の栄養食品学的研究
    1982 -
  • A Study of Food and Nutrition of Sweet Potatoes
    1982 -
  • アントシアニン色素に関する研究
    1977 -
  • A Study of Anthocyanin Pigments
    1977 -
Education (4):
  • - 1966 Tokyo University of Agriculture
  • - 1966 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1964 Tokyo University of Agriculture Faculty of Agriculture
  • - 1964 Tokyo University of Agriculture Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (Tokyo University of Agriculture)
  • Master of Agriculture (Tokyo University of Agriculture)
Work history (1):
  • Tokyo Kasei Gakuin Junior College Department of the Science of Life Management
Committee career (4):
  • 2002 - 日本食生活学会 評議員、編集委員
  • 1996 - 1997 日本家政学会 編集委員
  • 1997 - 日本食品低温保蔵学会 理事,編集委員
  • 1996 - 日本食品科学工学会 関東支部評議員
Association Membership(s) (7):
日本食生活学会 ,  日本食品低温保蔵学会 ,  日本色彩学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本家政学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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