Rchr
J-GLOBAL ID:200901055519466284
Update date: Sep. 13, 2022
Tsukui Akio
ツクイ アキオ | Tsukui Akio
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (2):
食品科学
, Food Science
Research theme for competitive and other funds (5):
2000 - アントシアニン色素の加工利用特性と機能性の解明
1985 - 甘藷の食物繊維の加熱調理による変化
1985 - Effect of Cooking on Dietary Fiber Contents in Potatoes
1975 - アントシアニン色素の安定性について
1975 - On the Stability of Anthocyanin Pigments
MISC (72):
MURAKAMI Tomoko, HAYASHI Kazuya, TSUKUI Akio. Study of Anthocyanin Pigments Produced During Pickled Red Cabbage "Sauerkraut" Production. journal of the japanese society for cold preservation of food. 2005. 31巻 4号 161-166. 4. 161-166
TSUKUI Akio, MURAKAMI Tomoko, HAYASHI Kazuya. Stability of Perilla Anthocyanin Pigment in Waste from the Manufacture of Pickled Japanese Apricot. journal of the japanese society for cold preservation of food. 2005. 31巻 3号 103-109. 3. 103-109
Anthocyanin properties of purple sweet potatoes in food processing. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2005. 15巻 4号 222-228. 4. 222-228
Anti Influenza Virus Activity of a Red-Fleshed Potato Anthocyanin. Food Sci, Technol. Res.,. 2003. 9 (3), 242-244
Effect of Alcoholic Fermentation on the Stability of Purple Sweet Potato Anthocyanins. Food Science and Technology, International Tokyo. 2002. 8(1), 4
more...
Patents (1):
アントシアニン色素の安定化法
Books (26):
いも類文化学ノートNo.3 焼き芋小百科
焼き芋文化チーム 2005
新版家政学事典
朝倉書店 2004
色から見た食品のサイエンス
(株)サイエンスフォーラム 2004
食べものと健康IV 食品学実験・実習
樹村房 2002
改訂フードスペシャリスト論
建帛社 2002
more...
Works (5):
アントシアニン色素の安定化法 特開法9-263707
1997 -
甘藷の栄養食品学的研究
1982 -
A Study of Food and Nutrition of Sweet Potatoes
1982 -
アントシアニン色素に関する研究
1977 -
A Study of Anthocyanin Pigments
1977 -
Education (4):
- 1966 Tokyo University of Agriculture
- 1966 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
- 1964 Tokyo University of Agriculture Faculty of Agriculture
- 1964 Tokyo University of Agriculture Faculty of Agriculture
Professional career (2):
Doctor of Agriculture (Tokyo University of Agriculture)
Master of Agriculture (Tokyo University of Agriculture)
Work history (1):
Tokyo Kasei Gakuin Junior College Department of the Science of Life Management
Committee career (4):
2002 - 日本食生活学会 評議員、編集委員
1996 - 1997 日本家政学会 編集委員
1997 - 日本食品低温保蔵学会 理事,編集委員
1996 - 日本食品科学工学会 関東支部評議員
Association Membership(s) (7):
日本食生活学会
, 日本食品低温保蔵学会
, 日本色彩学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本家政学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM