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J-GLOBAL ID:200901060215274331   Update date: Oct. 22, 2024

SHIBATA SHIBATA

シバタ ケイコ | SHIBATA SHIBATA
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (3): Home economics, lifestyle science ,  Home economics, lifestyle science ,  Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2008 - 2013 電子レンジによる食品への最適加熱方法の検討
  • 2008 - 2010 リサイクル飼料利用畜産物の評価調査事業
  • 2002 - 2006 食品の安全性および機能性に関する総合研究
  • 加熱調理過程での食物の食味や呈味成分の変化
Papers (8):
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MISC (5):
  • Studies on the Improvement of Food Palatability through Cooking. 2024. 57. 2. 69-79
  • Comparison of quality characteristics and palatability of sponge cake made using microwave or conventional oven. 2023. 56. 3. 132-140
  • 松浦 朋子, 柴田 圭子. 電子レンジでスポンジケーキをおいしく作る材料の配合. 養鶏の友. 2022. 4. 52-57
  • Influence of Stirring Number on the Quality of Cocoa Sponge Cake. 2019. 52. 2. 103-108
  • ココアスポンジケーキの品質と純ココア粉末の置換率. おいしさの科学ニュース. 2018. 63
Books (15):
  • 新編 調理科学実験
    アイ・ケイコーポレーション 2023
  • 調理学実習-基礎から応用-第9版
    女子栄養大学 出版部 2022
  • 家庭料理技能検定公式ガイド1級・準1級・2級 改訂版
    女子栄養大学出版部 2022
  • 女子栄養大学社会通信教育 文部科学省認定 栄養と料理専門講座 「調理理論」
    女子栄養大学生涯学習センター 2021
  • 女子栄養大学 料理のなるほど実験室
    女子栄養大学出版部 2019
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Lectures and oral presentations  (11):
  • グルテンフリー米粉パンの品質に及ぼす材料の影響
    (日本調理科学会 2024年度大会 2024)
  • 調理による食品の嗜好性向上に関する研究
    (2024)
  • Effect of heating method and formulation on the aroma profile of sponge cake
    (22nd IUNS-International Congress of Nutrtion 2022)
  • ホタテ貝殻焼成カルシウムを利用した洗浄が貯蔵米の食味におよぼす影響
    (日本調理科学会2019年度大会 2019)
  • 女子大学生における年末年始の食習慣について-家庭の正月料理に及ぼす調理実習の影響
    (日本調理科学会平成29年度大会 2017)
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Education (1):
  • 1997 - 2000 Kagawa Nutrition University Graduate School, Division of Nutrition Health and Sciences
Professional career (2):
  • 修士 (女子栄養大学大学院)
  • PhD (Kagawa Nutrition University)
Work history (6):
  • 2023/04 - 現在 女子栄養大学、女子栄養大学大学院 教授
  • 2015/04 - 現在 Kagawa Nutrition University Associate Professor
  • 2008/04 - 現在 Kagawa Nutrition University Faculty of Nutrition
  • 2008/04/01 - 現在 Associate Professor Kagawa Nutrition University
  • 2004/04/01 - 2008/03/31 Assistant Professor Kagawa Nutrition University
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Committee career (1):
  • 2020 - 現在 日本調理科学会 代議員
Awards (5):
  • 2023/09 - 日本調理科学会 学会賞 調理による食品の嗜好性向上に関する研究
  • 2023/04 - 日本調理科学会 学会賞 調理による食品の嗜好性向上に関する研究
  • 2006/05 - Japan Society of Home Economics Japan Society of Home Economics Encouragement Award Effect of cooking on palatability and nutritional content of meat-derived ingredients
  • 1989/03 - 社団法人全国栄養士養成施設協会 会長表彰
  • 1989/03 - 社団法人 全国栄養士養成施設協会 全国栄養士養成施設協会 会長表彰
Association Membership(s) (2):
日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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