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J-GLOBAL ID:200901063584389729   Update date: Jan. 14, 2021

Kanzaki Hiroshi

カンザキ ヒロシ | Kanzaki Hiroshi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (2): http://www.okayama-u.ac.jp/user/agr/profile/nougaku01_2.htmlhttp://www.okayama-u.ac.jp/user/agr/profile/nougaku01_2.html
Research field  (3): Bioorganic chemistry ,  Applied biochemistry ,  Molecular biochemistry
Research keywords  (6): 応用微生物学 ,  天然物化学 ,  酵素化学 ,  Applied Microbiology ,  Natural Products Chemistry ,  Enzyme Chemistry
Papers (12):
  • Tomorn Nunkaew, Duangporn Kantachote, Sumate Chaiprapat, Teruhiko Nitoda, Hiroshi Kanzaki. Use of wood vinegar to enhance 5-aminolevulinic acid production by selected Rhodopseudomonas palustris in rubber sheet wastewater for agricultural use. Saudi Journal of Biological Sciences. 2018. 25. 4. 642-650
  • Supaporn Chumpol, Duangporn Kantachote, Teruhiko Nitoda, Hiroshi Kanzaki. Administration of purple nonsulfur bacteria as single cell protein by mixing with shrimp feed to enhance growth, immune response and survival in white shrimp (Litopenaeus vannamei) cultivation. Aquaculture. 2018. 489. 85-95
  • Natthapat Sohsomboon, Hiroshi Kanzaki, Teruhiko Nitoda. Unique antimicrobial spectrum of ophiobolin K produced by Aspergillus ustus. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 2018. 82. 3. 422-424
  • Supaporn Chumpol, Duangporn Kantachote, Pattamarat Rattanachuay, Varaporn Vuddhakul, Teruhiko Nitoda, Hiroshi Kanzaki. In vitro and in vivo selection of probiotic purple nonsulphur bacteria with an ability to inhibit shrimp pathogens: acute hepatopancreatic necrosis disease-causing Vibrio parahaemolyticus and other vibrios. AQUACULTURE RESEARCH. 2017. 48. 6. 3182-3197
  • Supaporn Chumpol, Duangporn Kantachote, Teruhiko Nitoda, Hiroshi Kanzaki. The roles of probiotic purple nonsulfur bacteria to control water quality and prevent acute hepatopancreatic necrosis disease (AHPND) for enhancement growth with higher survival in white shrimp (Litopenaeus vannamei) during cultivation. AQUACULTURE. 2017. 473. 327-336
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MISC (105):
Patents (2):
  • L-ホモシステインの製造方法,日本国特許
  • オリーブ葉抽出物を酵母処理することにより得られる抗酸化物質
Lectures and oral presentations  (93):
  • Pochoina属糸状菌が生産する新規β-N-glucosaminidase阻害剤の阻害活性
    (日本農芸化学会2007年度中四国・西日本支部合同大会(中四国支部第19回講演会) 2007)
  • 昆虫β-N-glucosaminidase特異的阻害剤HU-1の構成異常糖の合成と阻害活性評価
    (日本農芸化学会2007年度中四国・西日本支部合同大会(中四国支部第19回講演会) 2007)
  • 微生物変換によるオリーブ二次代謝産物の高機能化
    (日本農芸化学会中四国支部第18回講演会 2007)
  • 微生物変換によるオリーブ成分の高機能化
    (2007)
  • Verticillium sp. F40株が生産する新規 β-N-acetylglucosaminidase阻害剤
    (日本農芸化学会2007年度大会 2007)
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Education (4):
  • - 1986 Kyoto University
  • - 1986 Kyoto University
  • - 1981 Kyoto University
  • - 1981 Kyoto University
Professional career (1):
  • 農学博士 (京都大学)
Work history (9):
  • 2018 - 現在 - 岡山大学環境生命科学研究科 教授
  • 2018 - 現在 - Professor,Graduate School of Environmental and life Science,Okayama University
  • 2017 - 2018 Okayama University
  • 2017 - 2018 Executive Director and Vice President,Okayama University,Okayama University
  • 2012 - 2017 岡山大学環境生命科学研究科 教授
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Committee career (3):
  • 2019 - 現在 日本農芸化学会 監事
  • 2012 - 現在 おかやまバイオアクティブ研究会 会長
  • 2013 - 日本農芸化学会 広報委員会委員
Awards (1):
  • 2000 - 日本生物工学会斎藤賞
Association Membership(s) (6):
おかやまバイオアクティブ研究会 ,  日本農薬学会 ,  日本放線菌学会 ,  日本生物工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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