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J-GLOBAL ID:200901069205364020   Update date: Jul. 08, 2024

Tanaka Akira

タナカ アキラ | Tanaka Akira
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.foodhokkaido.gr.jp/
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 栄養成分分析 ,  水産食品加工 ,  nutrition component analysis ,  Seafood processing
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2005 - 2006 道産褐藻類に含まれるカロテノイド色素の検索と機能性評価
  • 2005 - 2006 Compositional Investigation and Evaluation of Physiological Functionalities of Carotenoid from Broom Algue of Hokkaido
  • 2004 - 2005 Development of processed Food using functional Food of Hokkaido.
Papers (1):
  • Shuji Yoshikawa, Akira Tanaka, Takafumi Nishikiori, Tomoki Ohta. Development of fish sauce from chum salmon by fermentation with barley koji and halo-tolerant microorganisms. JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2006. 53. 5. 281-286
MISC (5):
Works (14):
  • 道産褐藻類に含まれるカロテノイド色素の検索と機能性評価
    2005 - 2006
  • 機能性及びうま味成分を増強した水産食品素材の開発
    2002 - 2003
  • 未利用海藻を活用した機能性飲料の開発
    2001 - 2003
  • 道産農水産物からの生体調節機能物質の抽出・分離・精製技術及びフードデザイングとその評価
    1998 - 1999
  • ジャガイモのレトルト製品の品質向上に関する試験研究
    1998 - 1999
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Work history (1):
  • 2023/04 - 現在 (地独)北海道立総合研究機構 産業技術環境研究本部 食品加工研究センター 食品開発部 発酵食品グループ 研究主幹
Association Membership(s) (4):
日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  Journal of Japanese Society of Nutrition and Food Science ,  Nippon Shokuhin Kagaku Kogakukai
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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