Rchr
J-GLOBAL ID:200901073642843171   Update date: Jul. 31, 2023

ISOBE Seiichirou

イソベ セイイチロウ | ISOBE Seiichirou
Affiliation and department:
Job title: Project Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (1): High value-added technique
Papers (17):
MISC (8):
  • 五十部誠一郎. 食品の非加熱殺菌技術. 月刊食品工場長. 2022. 25. 9. 71-75
  • 五十部誠一郎. Development of the high-performance food from a low-priced fishery products. 食品と容器. 2017. 58. 3. 184-188
  • 五十部誠一郎、岡留博、楠本憲一、徳安健、石川豊. Development of Biodegradable and value add product from Food Waste. 農業および園芸. 2014. 89. 4. 474-482
  • 五十部誠一郎. A role and problem of the machine for food processings for the food safety management. 日本機械学会 産業・化学機械と安全部門. 2014. 29. 4-4
  • 五十部誠一郎. The use as the biomaterial of the food by-product. 粉体技術. 2013. 5. 6. 541-546
more...
Patents (8):
  • 加熱媒体発生装置及び該加熱媒体発生装置を含む加熱処理装置
  • 加熱媒体発生装置及び該加熱媒体発生装置を含む加熱処理装置
  • 加熱媒体発生装置及び該加熱媒体発生装置を含む加熱処理装置
  • 加熱媒体発生装置及び該加熱媒体発生装置を含む加熱処理装置
  • 加熱媒体発生装置及び該加熱媒体発生装置を含む加熱処理装置
more...
Books (5):
  • 食品製造に役立つ食品工学事典
    株式会社恒星社厚生閣 2020
  • 高付加価値化・生産性向上のための最先端食品加工技術
    S&T出版 2017 ISBN:9784907002671
  • 食と微生物の事典
    朝倉書店 2017 ISBN:9784254431216
  • 食品加工貯蔵学
    東京化学同人 2016
  • 通電加熱による水産食品の加熱と殺菌
    恒星社厚生閣 2013
Lectures and oral presentations  (42):
  • 植物蛋白質からの代替肉製造における組織化形成に関する考察
    (日本食品工学会第22回大会 2021)
  • 新規加工ニーズとして注目されている代替肉の開発現状と課題
    (日本食品科学工学会第68回大会 2021)
  • 台湾と日本における茶の流通時の品質保証と高付加価値化の現状と課題
    (日本食品科学工学会第66回大会 2019)
  • 売れる商品を開発するためのシーズ活用などの高付加価値化の取り組み(2) -エクストルージョンクッキングによる健康志向等の高付加価値製品の開発可能性-
    (2019年国際食品機械工業展アカデミックプラザ 2019)
  • 高付加価値化のための食品加工技術
    (ロングライフ&チルド食品研究会 2019)
more...
Education (1):
  • Hokkaido University 農業研究科農業工学専攻
Professional career (1):
  • 博士(農学) (北海道大学)
Committee career (5):
  • 2012/04 - 現在 農業施設学会 監事
  • 2010/04 - 現在 日本食品工学会 理事
  • 2008/04 - 現在 日本機能水学会 理事
  • 2008/04 - 現在 日本食品科学工学会 総務委員
  • 2004/04 - 現在 日本防菌防黴学会 評議員
Association Membership(s) (7):
日本フードサービス学会 ,  日本機能水学会 ,  日本防菌防黴学会 ,  日本食品工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  農業施設学会 ,  日本化学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page