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J-GLOBAL ID:200901074650833661   Update date: Sep. 30, 2022

Katoh Miyuki

カトウ ミユキ | Katoh Miyuki
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 風味成分 ,  発酵食品 ,  茶 ,  Flavor ,  Fermented food ,  Tea
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食品の風味成分に関する研究
  • Flavor component of the traditional fermented foods.
MISC (70):
Books (13):
  • エキスパート管理栄養士養成シリーズ「調理学」3版
    化学同人 2011 ISBN:9784759812350
  • 茶の大百科 第1巻
    (社)農山漁村文化協会 2008
  • フローチャートによる身近な調理の科学実験
    地人書館 2008
  • 食品の劣化
    光琳 2003
  • お茶クッキング
    窓社 2000
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Lectures and oral presentations  (17):
  • 美作番茶の製造と風味成分について
    (日本家政学会第64回大会 2012)
  • 味認識装置による茶の味に及ぼす水質の影響
    (日本家政学会第64回大会 2012)
  • Antioxidant activity of soluble fractions in Awa-bancha.(Post -heated fermented tea in Japan)
    (IFHE 2012)
  • 大学生における「中学校の食物領域」の履修状況について
    (第59回(社)日本家政学会中国・四国支部研究発表会 2012)
  • 石鎚黒茶から分離した微生物Rhizomucor variabillisの特徴
    ((社)日本家政学会第63回大会 2011)
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Work history (1):
  • Kagawa University Faculty of Education, Education in Home Economics Professor
Committee career (1):
  • 2010/07 - - お茶料理研究会, お茶料理研究会大19回シンポジウム 茶と人, 世話人 座長
Awards (1):
  • 1985 - 日本栄養改善学会賞(1985.11)
Association Membership(s) (10):
Member of International Federation for Home Economics ,  日本食生活学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本調理科学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本家政学会 ,  and Agrochemistry Japan Society for Food Science and Technology International Federation for Home Economics ,  Biotechnology ,  Japan Society of Home Economics Japan Society of Cookery Science Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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