Rchr
J-GLOBAL ID:200901075416541050   Update date: Jan. 17, 2024

Takahashi Setsuko

タカハシ セツコ | Takahashi Setsuko
Affiliation and department:
Job title: 名誉教授
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 食文化 ,  澱粉科学 ,  調理科学 ,  Food Culture ,  Starch Science ,  Cookery Science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • サゴ澱粉の調理・加工特性に関する食文化的研究
  • 化工小麦澱粉の調理食品への利用
  • 新形質米の調理科学的研究
  • Food-Cultural Studies on Cooking and Processing Properties of Sago Starch
  • Hydroxypropylated Wheat Starch in Several Foods
Show all
MISC (72):
Books (1):
  • 第6巻 食成分素材・調味料 調理科学講座全7巻
    朝倉書店 1993
Works (10):
  • 玄米の調理科学的研究
    2004 -
  • 食の探訪 Science Eye ユダヤの祭-遇越の祭,種入れぬパンの祭,サマリア人の子羊の犠牲祭
    2000 -
  • 澱粉研究懇談会(SRT)第31回要旨集 澱粉ゲルの老化
    1991 -
  • 臨床栄養 でんぷんのおいしさを生かす調理法
    1990 -
  • 全栄施協月報 栄養士養成施設における調理科学の役割-主として研究の立場から
    1989 -
more...
Professional career (1):
  • (BLANK)
Committee career (7):
  • 1996 - 1998 日本応用糖質科学会 理事
  • 1997 - 日本官能評価研究会 理事
  • 1991 - 1994 日本調理科学会 関東支部評議員,常任理事,関東支部長
  • 1994 - 日本食生活学会 評議員
  • 1991 - サゴヤシ学会 評議員, 幹事・編集委員
Show all
Awards (4):
  • 2002 - 日本応用糖質科学会学会賞
  • 1998 - 厚生大臣平成10年度栄養関係(栄養士養成)功労者表賞
  • 1998 - 日本家政学会学会賞
  • 1992 - 第1回アサヒビール生活文化研究賞
Association Membership(s) (9):
日本学術振興会熱帯生物資源研究基金運営委員会委員 ,  日本官能評価研究会 ,  日本伝統食品研究会 ,  日本食生活学会 ,  サゴヤシ学会 ,  日本食品工業学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本応用糖質科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page