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J-GLOBAL ID:200901075416541050
Update date: Jan. 17, 2024
Takahashi Setsuko
タカハシ セツコ | Takahashi Setsuko
Affiliation and department:
旧所属 共立女子大学 家政学部 食物栄養学科
About 旧所属 共立女子大学 家政学部 食物栄養学科
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Job title:
名誉教授
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
食文化
, 澱粉科学
, 調理科学
, Food Culture
, Starch Science
, Cookery Science
Research theme for competitive and other funds (6):
サゴ澱粉の調理・加工特性に関する食文化的研究
化工小麦澱粉の調理食品への利用
新形質米の調理科学的研究
Food-Cultural Studies on Cooking and Processing Properties of Sago Starch
Hydroxypropylated Wheat Starch in Several Foods
Studies on the Cooking of Newly Developed Rice
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MISC (72):
卵黄粉末添加がサゴ澱粉ゲルの理化学的特性に及ぼす影響. 家政学会誌 印刷中. 2005
サゴ澱粉を用いたビスケットの物性と食味特性. 家政学会誌. 2004. 55. 9. 715-723
化工小麦澱粉を用いたパイフィリングの調理特性. 共立女子大学家政学部紀要. 2004
Physical and Sensory Properties of Biscuits Containing Partially Replaced Sago Starch. J. Home Econ. Jpn. 2004. 55. 9. 715-723
HIRAO Kazuko, WATANABE Tokuji, TAKAHASHI Setsuko. Effects of Added Soybean Protein Isolate and Soymilk Powder on the Physical Properties and Sensory Evaluation of a Blanc-mange Type of Starch Gel (Part 2) : Effects of Adding Cocoa and Powdered Green Tea. Journal of home economics of Japan. 2003. 54. 6. 469-476
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Books (1):
第6巻 食成分素材・調味料 調理科学講座全7巻
朝倉書店 1993
Works (10):
玄米の調理科学的研究
2004 -
食の探訪 Science Eye ユダヤの祭-遇越の祭,種入れぬパンの祭,サマリア人の子羊の犠牲祭
2000 -
澱粉研究懇談会(SRT)第31回要旨集 澱粉ゲルの老化
1991 -
臨床栄養 でんぷんのおいしさを生かす調理法
1990 -
全栄施協月報 栄養士養成施設における調理科学の役割-主として研究の立場から
1989 -
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Professional career (1):
(BLANK)
Committee career (7):
1996 - 1998 日本応用糖質科学会 理事
1997 - 日本官能評価研究会 理事
1991 - 1994 日本調理科学会 関東支部評議員,常任理事,関東支部長
1994 - 日本食生活学会 評議員
1991 - サゴヤシ学会 評議員, 幹事・編集委員
1984 - 1986 日本家政学会 編集委員,国際交流委員,関東支部委員,理事
日本食生活学会 評議員
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Awards (4):
2002 - 日本応用糖質科学会学会賞
1998 - 厚生大臣平成10年度栄養関係(栄養士養成)功労者表賞
1998 - 日本家政学会学会賞
1992 - 第1回アサヒビール生活文化研究賞
Association Membership(s) (9):
日本学術振興会熱帯生物資源研究基金運営委員会委員
, 日本官能評価研究会
, 日本伝統食品研究会
, 日本食生活学会
, サゴヤシ学会
, 日本食品工業学会
, 日本家政学会
, 日本調理科学会
, 日本応用糖質科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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