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J-GLOBAL ID:200901079298464113   Update date: Oct. 02, 2022

Taniguchi Masayuki

タニグチ マサユキ | Taniguchi Masayuki
Affiliation and department:
Research field  (3): Applied biochemistry ,  Applied microbiology ,  Food sciences
Research keywords  (3): food microorganisms ,  Peptides from food proteins ,  Bioactive peptides
Research theme for competitive and other funds  (41):
  • 2016 - 2019 Identification and characterization of multifunctional cationic peptides from enzymatic hydrolysates of rice proteins and their healthcare applications
  • 2016 - 2017 大豆タンパク質由来ペプチドの口腔内感染防御機能および作用メカニズムの解明
  • 2015 - 2016 天然の生理活性タンパク質・ペプチドを模倣した新しい医薬品・ヘルスケア素材の開発
  • 2013 - 2014 穀類タンパク質・ペプチドの構造と生理機能の解明およびその医薬品・化粧品素材への応用
  • 2013 - 2014 新規米ペプチドの生体防御作用の解明と健康機能素材への応用
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Papers (110):
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MISC (123):
Patents (11):
  • 生体防御用組成物及びその用途、並びにペプチド
  • チロシナーゼ活性阻害剤
  • 生理活性を有する組成物
  • 生体防御用組成物及びその用途
  • 血中コレステロール低減剤
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Books (11):
  • 天然系抗菌・防カビ剤の開発と応用
    シーエムシー出版 2019
  • 抗菌ペプチドの機能解明と利用技術
    シーエムシー出版 2017
  • 機能性ペプチドの開発最前線
    シーエムシー出版 2015
  • Application Technology and New Trend of Industrial Enzymes
    CMC Press 2009
  • 新奇イネ抗菌タンパク質群のゲノム解析とプロテオーム解析及びそのヒト病原菌への応用
    [谷口正之] 2008
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Professional career (1):
  • 農学博士 (京都大学)
Work history (8):
  • 2020/04 - 現在 Niigata Seiryo Women's Junior College Niigata Seiryo Women's Junior College
  • 1995/04 - 2020/03 Niigata University Faculty of Engineering Professor
  • 1989/04/01 - 1995/03/31 Niigata University Faculty of Engineering Associate Professor (as old post name)
  • 1987/04/01 - 1989/03/31 Niigata University Graduate School of Science and Technology Assistant
  • 1983/05/01 - 1986/07/31 Nagoya University Assistant
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Awards (5):
  • 2017/09/11 - 日本生物工学会 日本生物工学会論文賞
  • 2017/05/27 - 日本膜学会 日本膜学会論文賞
  • 2015/03/26 - 日本農芸化学会 日本農芸化学会論文賞
  • 2010/08/05 - 日本食品工学会 日本食品工学会論文賞
  • 2009/09/23 - 日本生物工学会 日本生物工学会論文賞
Association Membership(s) (4):
The society for Chemical Engineers, Japan ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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