Rchr
J-GLOBAL ID:200901080161852157
Update date: Aug. 19, 2022
Hata Akemi
ハタ アケミ | Hata Akemi
Affiliation and department:
旧所属 くらしき作陽大学 食文化学部 食生活学科
About 旧所属 くらしき作陽大学 食文化学部 食生活学科
Search "旧所属 くらしき作陽大学 食文化学部 食生活学科"
Job title:
教授,名誉教授
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (2):
食生活
, Food Culture
Research theme for competitive and other funds (6):
1994 - 2002 伝統食の調理文化的研究
1969 - 2001 調理と無機質
1983 - 1992 食物の色彩科学に関する研究
Food Culture
Studies on Keeping Color of Food by Cooking
Mineral Contents by Cookery
Show all
MISC (29):
畑明美. 伝統的調理と食品中の無機成分の挙動に関する研究-とくに山野菜類並びに海藻類を中心として-. 日本調理科学会誌. 2001. 34. 2. 124-135
伝統食の灰汁利用に関する調理文化的研究. 食生活文化に関する研究助成研究紀要アサヒビール生活文化研究振興財団. 1996. 9
Effect of the Lye-treatment on the Quality of Aku-chimaki in Wrapped Danchiku(Arundo Donax L. var. benghalensis MAKINO)Leaves from View Point of Cooking Science and Food Culture. 1996. 9
2,3の緑色野菜の調理による色の変化. 京都府立大学学術報告・理学・生活科学. 1995. 46
Minamide Takahisa, Aiba Terumi, Hata Akemi. Influence of Heating Powers on Cooking of Sweet pepper Sauteeing. Journal of Cookery Science of Japan. 1995. 28. 2. 96-100
more...
Books (8):
食生活の成立と展開「(共著)」
放送大学養育振興会 1995
おいしさの科学
朝倉書店 1994
調理学
光生館 1993
植物性食品II 調理科学講座
朝倉書店 1993
野菜の科学シリーズ(食品の科学)
朝倉書店 1993
more...
Works (3):
京都府大江町北原の伝統農業にみる野菜とその利用 京都府立大学生活文化センタ-年報13
1989 -
京都府下に伝承される納豆食文化 日本食生活文化調査研究報告集3 日本食生活文化財団発行
1985 -
京都府下の豆食文化-京都府下の豆食利用,特に大豆並びに小豆について 京都府立大学生活文化センター年報9
1984 -
Education (1):
- 1955 京都府立西京大学 文家政学部 生活科学科
Professional career (1):
(BLANK)
Committee career (4):
1991 - 1999 日本調理科学会 監事
1989 - 日本食品保蔵科学学会 理事
日本栄養改善学会 評議員
日本食生活学会 理事
Awards (2):
2000 - 日本調理科学会 学会賞
1979 - 日本食品工業学会賞
Association Membership(s) (6):
日本栄養改善学会
, 日本食生活学会
, 日本食品科学工学会
, 日本食品保蔵科学学会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM