Rchr
J-GLOBAL ID:200901091794434933   Update date: Jan. 31, 2024

Nakase Masayuki

ナカセ マサユキ | Nakase Masayuki
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): アレルゲン ,  Allergen
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2002 - 2003 イネ種子で見つかった新奇グリオキサラーゼIの機能解析
Papers (14):
MISC (6):
more...
Books (3):
  • 食品学I -食品の化学・物性と機能性-
    南江堂 2017
  • 食品学II -食品の分類と利用法-
    南江堂 2017
  • Neutraceutical Proteins and Peptides in Health and Disease (Rice-seed allergenic proteins and hypoallergenic rice)
    Marcel Dekker, Inc. 2005
Lectures and oral presentations  (22):
  • 食物アレルギーの現状と対策
    (第26回西日本食品産業創造展セミナー’16 2016)
  • 果実抽出液による米タンパク質低減化条件の検討
    (平成24年度日本農芸化学会西日本支部大会 2012)
  • 米タンパク質の低減化条件の検討
    (日本農芸化学会西日本支部大会(第263回) 2009)
  • コメ33KDa-アレルゲンと交差反応性を示すマメ科タンパク質
    (日本農芸化学会西日本支部大会(第260回) 2006)
  • イネ33KDa-アレルゲン遺伝子の発現誘導因子
    (日本農芸化学会2004年度大会 2004)
more...
Education (2):
  • - 1996 Nagoya University
  • - 1992 Nagoya University School of Agricultural Sciences
Professional career (1):
  • (BLANK) (Nagoya University)
Work history (2):
  • 1999 - 生物系特定産業技術研究推進機構 派遣研究員
  • 1996 - 1998 日本学術振興会 特別研究員
Association Membership(s) (2):
日本農芸化学会 ,  日本植物生理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page