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J-GLOBAL ID:200901097489453292   Update date: Aug. 28, 2020

Fang Xu

ホウ シュウ | Fang Xu
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Homepage URL  (1): http://www.aist.go.jp/RESEARCHERDB/cgi-bin/worker_detail.cgi?call=namae&rw_id=X94653541
Research field  (3): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Applied microbiology
Research keywords  (2): セルラーゼ 微生物培養 高度不飽和脂肪酸 リパーゼ マイクロカプセル ,  cellulase fungi bioethanol microencapsulation unsaturated fatty acid lipid oxidation lipase
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2001 - 2006 不飽和脂肪酸の酸化安定性に関する研究
  • 2006 - A. cellulolyticusのセルラーゼ遺伝子を酵母に導入
  • 2006 - Acremonium cellulolyticusによる高効率糖化酵素の生産
  • 2006 - Cloning and sequencing of cellulase cDNA from Acremonium cellulolyticus and its expression in Saccharomyces cerevisiae
  • 2006 - The production of cellulase with Acremonium cellulolyticus
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MISC (23):
Patents (3):
  • METHOD FOR PRODUCING CELLULASE AND HEMICELLULASE HAVING HIGH HYDROLYTIC ACTIVITY
  • 高加水分解活性セルラーゼおよびヘミセルラーゼの製造方法
  • セルラーゼの製造方法
Lectures and oral presentations  (8):
  • 培地中の炭素源によるアクレモニウムセルラーゼ活性への影響
    (日本生物工学会59回大会 2007)
  • Screening of cellulase and hemicellulase-producing fungi for ethanol production from woody biomass
    (29th Symposium on Biotechnology for Fuels and Chemicals 2007)
  • フェルラ酸アルキルエステルのリノール酸に対する酸化抑制効果
    (第6回日本食品工学会 2005)
  • Suppressive effect of alkyl ferulate on the oxidation of linoleic acid
    (Japan Society for Food Engineering 6nd Annual Meeting 2005)
  • マイクロカプセル化リノール酸の酸化安定性に及ぼす噴霧乾燥条件の影響
    (第5回日本食品工学会 2004)
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Education (4):
  • - 2006 Kyoto University
  • - 2006 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture Division of Food Science and Biotechnology
  • - 2003 Kyoto University
  • - 2003 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture Division of Food Science and Biotechnology
Professional career (2):
  • P.h. Doctore
  • 農学修士 (京都大学)
Work history (1):
  • 2006/05 - - (独)産業技術総合研究所バイオマス研究センター 特別研究員(ポスドク)
Committee career (1):
  • 2001 - 化学工学会および食品工学会 学生会員
Association Membership(s) (2):
日本農芸化学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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