Rchr
J-GLOBAL ID:200901098831955480   Update date: Sep. 18, 2022

Hatae Keiko

ハタエ ケイコ | Hatae Keiko
Research keywords  (5): 食文化 ,  食生活 ,  調理学 ,  食物学 ,  生活科学
MISC (122):
Books (16):
  • 米と魚
    ドメス出版 2008
  • 食事設計と栄養のための調理科学実験
    光生館 2007
  • 食を育む水
    ドメス出版 2007
  • 食生活の現状と食育の推進
    食料農業政策研究センター 2005
  • 食と科学技術
    ドメス出版 2005
more...
Education (2):
  • - 1960 Ochanomizu University
  • - 1960 Ochanomizu University Graduate School, Division of Home Economics
Professional career (1):
  • Doctor of Science
Work history (2):
  • 2006 - - 和洋女子大学教授、お茶の水女子大学名誉教授、内閣府食品安全委員会委員
  • Wayo Women's University School of Human Ecology, Department of Health and Nutrition, School of Human Ecology Department of Life and Ecology Professors,Ochanomizu University Professor Emeritus
Committee career (4):
  • 2006/06 - 2008/05 日本家政学会 副会長
  • 2004/01 - 2007/12 日本調理科学会 会長
  • 日本海水学会 理事
  • 日本伝統食品研究会 幹事
Awards (4):
  • 2000 - 日本家政学会賞
  • 2000 - Award of The Japan Society of Home Economics
  • 1993 - 日本水産学会賞進歩賞
  • 1993 - Award of the Japanese Society of Fisheries Science
Association Membership(s) (17):
日本官能評価学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本家庭科教育学会 ,  日本海水学会 ,  日本伝統食品研究会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本水産学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  Japanese Society of Sensory Evaluation ,  The Japanese Society of Nutrition and Dietetics ,  Japan Association of Home Economics Eduction ,  Society of Sea Water Science Japan ,  Nippon Shokuhinn Kagaku Kougakukai ,  Nippon Suisann Gakkai ,  Japanese Society of Home Economics ,  Japanese Society of Cookery Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page