Pat
J-GLOBAL ID:200903025998305150

風味、呈味改善剤及びその製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (3): 三枝 英二 ,  掛樋 悠路 ,  林 雅仁
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2004271774
Publication number (International publication number):2006081502
Application date: Sep. 17, 2004
Publication date: Mar. 30, 2006
Summary:
【課題】本発明は、乳、脱脂乳、ホエイ等を原料として製造される、食品にコク味や旨味などを付与し得る風味、呈味改善剤、及びその製造方法、並びに該風味、呈味改善剤を含有する食品を提供する。【解決手段】乳、脱脂乳又はホエイの膜分離透過液を蛋白質分解酵素で処理することを特徴とする風味、呈味改善剤の製造方法。【選択図】なし
Claim (excerpt):
乳、脱脂乳又はホエイの膜分離透過液を蛋白質分解酵素で処理することを特徴とする風味、呈味改善剤の製造方法。
IPC (3):
A23L 1/221 ,  A23J 3/08 ,  A23J 3/34
FI (3):
A23L1/221 B ,  A23J3/08 ,  A23J3/34
F-Term (26):
4B025LB21 ,  4B025LG32 ,  4B025LG53 ,  4B025LK03 ,  4B025LP19 ,  4B026DC01 ,  4B026DL04 ,  4B026DL08 ,  4B026DP10 ,  4B026DX05 ,  4B032DB05 ,  4B032DK21 ,  4B032DK42 ,  4B032DK43 ,  4B032DK44 ,  4B032DK51 ,  4B032DL06 ,  4B032DP80 ,  4B047LB06 ,  4B047LF05 ,  4B047LF06 ,  4B047LF09 ,  4B047LG19 ,  4B047LG51 ,  4B047LG57 ,  4B047LP18
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (4)
Show all
Cited by examiner (1)

Return to Previous Page