Pat
J-GLOBAL ID:200903048801032034
リン酸化オリゴ糖を味質改善剤として含有する飲食物
Inventor:
,
,
,
,
,
,
,
Applicant, Patent owner:
,
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2001054915
Publication number (International publication number):2002253164
Application date: Feb. 28, 2001
Publication date: Sep. 10, 2002
Summary:
【要約】 (修正有)【課題】 風味を改善した食品の提供。風味改善はバニラ感、乳脂肪感、卵黄感の向上、酸味、にが味、臭味、えぐみ、ざつみ青臭みの軽減、甘味の後引き、味質の改善、のどごしの悪さの改良である。【解決手段】 馬鈴薯由来の部分的にリン酸化されたオリゴ糖或はそのミネラル化合物を用いることにより、目的を得る。
Claim (excerpt):
馬鈴薯由来のリン酸化糖あるいはそのミネラル化合物を飲食品に添加する事により、風味が改善された飲食品。
IPC (3):
A23L 1/22
, A23L 1/221
, A23L 1/226
FI (3):
A23L 1/22 C
, A23L 1/221 C
, A23L 1/226 G
F-Term (10):
4B047LF01
, 4B047LF02
, 4B047LF03
, 4B047LF05
, 4B047LF07
, 4B047LF08
, 4B047LF09
, 4B047LF10
, 4B047LG21
, 4B047LG39
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
-
リン酸化糖とその製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平7-121984
Applicant:江崎グリコ株式会社
-
加熱調理食品用風味改良剤
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平3-289268
Applicant:花王株式会社
Article cited by the Patent:
Return to Previous Page