Pat
J-GLOBAL ID:200903095527803434

野菜類加工食品の製造法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1995048046
Publication number (International publication number):1996242802
Application date: Mar. 08, 1995
Publication date: Sep. 24, 1996
Summary:
【要約】【目的】 大量生産時の野菜の煮崩れと退色を防止し、電子レンジで簡単に煮込み野菜が提供できることを目的とする。【構成】 砂糖、グルタミン酸ソーダー等を溶解させただし汁にカット野菜を浸漬し、次にみりん、醤油等を溶解した調味液に浸漬し、液切り後蒸し加熱を行い凍結を行う。
Claim (excerpt):
野菜類を調味液に浸漬した後に加熱し、ついで冷凍又は冷蔵することを特徴とする野菜類加工食品の製造法。
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (7)
  • 特開平4-027375
  • 特開平2-084131
  • 特開昭59-125837
Show all
Cited by examiner (8)
  • 特開平4-027375
  • 特開平4-027375
  • 特開平2-084131
Show all

Return to Previous Page