Rchr
J-GLOBAL ID:201401000797981344
Update date: Sep. 03, 2025
Kamiyama Masumi
カミヤマ マスミ | Kamiyama Masumi
Affiliation and department:
Research field (2):
Food sciences
, Nutrition and health science
Research keywords (4):
高血圧
, 糖尿病性腎症
, 機能性食品
, 抗酸化能
Papers (30):
-
Masumi Kamiyama *, Haruna Adachi, Mau Ogiwara, Madoka Ishikawa, Shieri Inoue, Miho Iwata, Hinano Urushibata, Shiho Ono, Hiyori Kato and Tamami Iwamoto. Isoflavones Inhibit Hydrogen Peroxide-Induced Angiotensinogen Secretion. 2025
-
Masumi Kamiyama, Mana Ookawa, Rika Saito, Noa Tange, Mariyo Hashizume, Misuzu Matsunaga, Riko Yokota, Ayaka Yoshihara, Tamami Iwamoto. [原著英文]Isoflavones inhibit hydrogen peroxide-induced angiotensinogen secretion in mesangial cells. CURRENT TOPICS IN NUTRACEUTICAL RESEARCH. 2024
-
神山真澄, 梅原彩良, 小山内遥, 加藤真悠, 橋本優香, 福田彩恵, 藤本佳奈美, 屋比久知, 吉田有菜, 岩本珠美. [原著和文]味噌の発酵・熟成における抗酸化能の変動について. 日本未病学会雑誌. 2021
-
M Kamiyama, H Karasawa, Y Kishimoto, M Tani, K Kondo. Examination of useful components in grape pomace. 2019
-
M. Kamiyama, J.K. Moon, H.W. Jang, T. Shibamoto. [原著英文]Role of degradation products of chlorogenic acid in the antioxidant activity of roasted coffee. J Agric Food Chem. 2015. 63. 7. 1996-2005
more...
MISC (14):
Lectures and oral presentations (9):
-
Isoflavones regulate reactive oxygen species-induced angiotensinogen release in proximal tubule cells
(The 5th International Symposium on Frontiers in Molecular Science 2025)
-
Regulation of angiotensinogen secretion by reactive oxygen species in mesangial cells
(The 5th International Symposium on Frontiers in Molecular Science 2025)
-
活性酸素刺激によるアンジオテンシノーゲンの分泌制御について
(第40回日本栄養治療学会学術集会 2025)
-
活性酸素刺激によるアンジオテンシノーゲンの分泌制御
(第31回日本未病学会学術総会 2024)
-
活性酸素刺激によるアンジオテンシノーゲン分泌におけるイソフラボンの影響
(第39回日本臨床栄養代謝学会学術集会 2024)
more...
Works (1):
-
[翻訳著書]食事と心疾患 Diet and Heart Disease
監訳, 近藤和雄共同翻訳者, 清瀬千佳子, 大森(平野)玲子, 齋藤尚子, 近藤(宇都)春美, 桜井智香, 高橋理恵, 田子元美, 大木(町田)春子, 伊澤千幸, 鎌田恵, 橋本(熊崎)沙智, 大石美由紀, 三村麻里子, 神山真澄, 小林愛子, 田口(柳澤)千恵, 岸本良美, 長谷川麻衣子, 町田尚子, 木沢恵子, 高橋さやか, 高橋敦美, 室塚聡子, 清水友里, 高山育代, 吉岡絵里, 才田恵美, 平田悠美子, 飯塚麻貴, 野本佳世子 2007 -
Education (3):
- 2000 - 2003 Ochanomizu University Graduate School, Doctral Research Course in Human Culture
- 1997 - 1999 Jissen Women's University Graduate School, Division of Home Economics
- 1992 - 1996 Jissen Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (3):
- 博士(理学) (お茶の水女子大学大学院)
- 修士 (実践女子大学大学院)
- 学士 (実践女子大学)
Work history (5):
- 2019/04 - 現在 十文字学園女子大学 人間生活学部 食物栄養学科 准教授
- 2016/04 - 2019/03 名古屋文理栄養士専門学校 栄養士科 専任教員
- 2009/09 - 2012/01 Tulane University Health Sciences Center Postdoctoral fellow
- 2007/04 - 2009/08 Nagano Prefecture General Industrial Technology Center
- 2003/04 - 2007/03 理化学研究所横浜研究所遺伝子多型センター Postdoctoral fellow
Awards (1):
- 2017 - 日本災害食学会 ベストポスタ ー賞 調合油を燃料とする簡易コンロ(オイルコ ンロ)で調理は可能か~オイルコンロとカ セットコンロの比較~
Association Membership(s) (9):
日本臨床栄養代謝学会
, 高血圧学会
, 日本未病学会
, 日本食品分析学会
, American Chemical Society
, 日本動脈硬化学会
, 日本腎臓学会
, 日本糖尿病学会
, 日本栄養・食糧学会
Return to Previous Page