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J-GLOBAL ID:201402274976175748   Reference number:14A1397129

Heating sterilization of vegetables by Aqua-Gas ( micro-water droplets containing superheated steam )

アクアガス ( 微細水滴含有過熱水蒸気 ) による 農産物の加熱殺菌効果
Author (3):
Material:
Volume: 25  Issue:Page: 115-120 (J-STAGE)  Publication year: 2014 
JST Material Number: L3330A  ISSN: 1346-9770  CODEN: NSGIFO  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
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JST classification (2):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food hygiene in general  ,  Food heating 
Reference (20):
  • 1) 農林水産省消費・安全局 : 生鮮野菜を衛生的に保つために-栽培から出荷までの野菜の衛生管理指針- ( 2011 )
  • 2) 太田義雄, 高谷健市, 中川禎人 : 次亜塩素酸ナトリウムによるキュウリの殺菌洗浄効果, 日本食品化学工学会誌, 42 ( 9 ), 661-665 ( 1995 )
  • 3) 日高利夫, 桐ケ谷忠司, 上條昌彌, 木川寛, 河村太郎, 河内佐十 : 次亜塩素酸ナトリウム処理野菜における残留塩素の消失とクロロホルムの生成, 食品衛生学雑誌, 33 ( 3 ), 267-273 ( 1992 )
  • 4) 阿部茂 : 過熱水蒸気による農水産加工品の表面殺菌技術, フレッシュ食品の高品質殺菌技術, 389-397 ( 2008 )
  • 5) 五月女格, 坂本晋子, 竹中真紀子, 小笠原幸雄, 名達義剛, 五十部誠一郎 : 微細水滴を含む過熱水蒸気の伝熱・乾燥特性, 日本食品工学会誌, 6 ( 4 ), 229-236 ( 2005 )
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