Rchr
J-GLOBAL ID:201501004406757759   Update date: Jun. 16, 2021

Matsumoto Akane

マツモト アカネ | Matsumoto Akane
Affiliation and department:
Research field  (1): Other
Research keywords  (2): food ,  cookery science
MISC (7):
  • 松本茜, 熊谷陽子, 門戸千幸, 山岡雅子, 杉山寿美. Status of the dietary education delivered by nutrition teachers during school lunch time: conclusions from Hiroshima Prefecture’s Dietary Education Implementation Survey. 県立広島大学人間文化学部紀要. 2020. 15
  • 松本茜, 石橋ちなみ, 熊谷陽子, 辻文, 森脇弘子, 門戸千幸, 杉山寿美. Status of the dietary habits in children and parents of schools with nutrition teachers: conclusions from Hiroshima Prefecture’s dietary habit survey. 県立広島大学人間文化学部紀要. 2019. 14
  • 石橋ちなみ, 松本茜, 熊谷陽子, 辻文, 森脇弘子, 門戸千幸, 杉山寿美. Dietary education by nutrition teachers and its relationship with dietary habits of children and parents. 県立広島大学人間文化学部紀要. 2019. 14
  • 松本茜, 松本茜, 木村留美, 檀上沙梨, 北和貴, 杉山寿美. The effects of nutrition education during foodservice management practicums on dietary awareness and eating behaviors of university faculty members, and the influences on student learning. 山陽女子短期大学紀要. 2018. 39
  • 岡崎尚, 松本茜, 浅井日花里, 尾久田祐利, 田窪好, 室山夏実, 森山華江, 小松有貴奈, 中西唯奈, 重津七香. 広島県内の食品素材を使った商品開発. 山陽女子短期大学紀要. 2017. 38
more...
Lectures and oral presentations  (3):
  • 糖質によるフライ衣の食感改質
    (日本食品工学会年次大会講演要旨集 2020)
  • 給食経営管理実習における栄養教育が大学教職員の食意識,食行動へ及ぼす影響
    (日本給食経営管理学会学術総会プログラム・講演要旨集 2017)
  • 食塩添加量を減少させたハンバーグへのパン粉の添加がテクスチャーへ及ぼす影響
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2014)
Education (3):
  • 2020 - 現在 Hiroshima University
  • 2017 - 2020 Prefectural University of Hiroshima
  • 2001 - 2005 Prefectural University of Hiroshima
Professional career (2):
  • 人間文化学修士 (県立広島大学 大学院)
  • 健康科学学士 (県立広島大学)
Work history (1):
  • 2015/04 - 2019/03 Sanyo Women's College
Association Membership(s) (5):
日本食品工学会 ,  日本給食経営管理学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養士会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page