Pat
J-GLOBAL ID:201603002394158856

ブリ類の肉類変色防止方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (2): 廣田 雅紀 ,  小澤 誠次
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2009186267
Publication number (International publication number):2011036176
Patent number:5918460
Application date: Aug. 11, 2009
Publication date: Feb. 24, 2011
Claim (excerpt):
【請求項1】 飼料中のアスタキサンチン含有量が5〜20mg/kgであり、該飼料中のアスタキサンチン含有量に対して、7〜20倍量のγ-オリザノールを配合した飼料を用いて、水揚げ前の2か月間ブリ類を飼育することを特徴とするブリ類の低温貯蔵及び/又は冷凍貯蔵中における血合い肉の変色防止方法。
IPC (3):
A23K 50/80 ( 201 6.01) ,  A01K 61/00 ( 200 6.01) ,  A23K 20/00 ( 201 6.01)
FI (4):
A23K 1/18 102 A ,  A01K 61/00 Z ,  A23K 1/16 301 C ,  A23K 1/16 301 F
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (6)
  • 養魚飼料添加剤および養魚飼料
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願平4-226313   Applicant:三菱油化株式会社
  • カロチノイド含有水畜産飼料
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2002-207970   Applicant:財団法人生産開発科学研究所, 株式会社ダイニチ, 築野ライスファインケミカルズ株式会社
  • 養殖魚の体色改善剤
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2003-426223   Applicant:財団法人生産開発科学研究所, 株式会社ダイニチ, 築野ライスファインケミカルズ株式会社
Show all
Article cited by the Patent:
Return to Previous Page