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J-GLOBAL ID:201901006697059206   Update date: Apr. 17, 2024

TAKENAKA Yasuyuki

タケナカ ヤスユキ | TAKENAKA Yasuyuki
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2014 - 2018 Studies aimed at effective use of perilla proteins as a new food material
  • 2011 - 2014 Studies aimed at effective use of the residue from defatted oilseeds
  • 2006 - 2007 ショウガ中の新たな食品軟化物質および健康増進物質の解析
  • 2002 - 2003 摂食調節ペプチド:エンテロスタチンの新機能の解析と食品への利用
Papers (32):
MISC (1):
  • 竹中康之, 有井康博, 升井洋至. エゴマ種子主要タンパク質のサブユニット構造と栄養・加工特性. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2011. 65th. 126-126
Books (9):
  • 基礎栄養学 〈ステップアップ栄養・健康科学シリーズ〉
    株式会社 化学同人 2023
  • 食べ物と健康 食品の科学 改訂第3版
    株式会社 南江堂 2022 ISBN:9784524228720
  • 食べ物と健康 食品の科学 改訂第2版
    南江堂 2018 ISBN:9784524251582
  • 栄養素でわかる食品と健康
    培風館 2016 ISBN:9784563073657
  • 食べ物と健康 食品の科学
    南江堂 2015 ISBN:9784524268467
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Lectures and oral presentations  (10):
  • エゴマ種子低分子グロブリンの構造と栄養・加工特性
    (第71回 日本栄養・食糧学会大会 2017)
  • 加熱および塩化マグネシウム添加が白ナタマメタンパク質に与える影響
    (日本農芸化学会2015年度大会 2015)
  • 金属イオンは豆腐形成におけるタンパク質会合開始因子である
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 異なる金属イオン種が豆腐様沈殿形成に及ぼす影響
    (日本食品科学工学会第60回記念大会 2013)
  • 豆腐形成における凝固剤濃度の沈殿に与える影響と凝固剤種の違い
    (日本農芸化学会2013年度大会 2013)
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Education (2):
  • 1993 - 1995 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • 1989 - 1993 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (5):
  • 2017/04 - 現在 Kobe Shoin Women's University Faculty of Human Sciences Department of Food Science and Human Nutrition Professor
  • 2004/04 - 2005/03 神戸松蔭女子学院短期大学 生活科学科 生活科学専攻 助教授
  • 2003/04 - 2004/03 神戸松蔭女子学院短期大学 生活科学科 生活科学専攻 講師
  • 2001/04 - 2003/03 Kyoto University Graduate School of Agriculture
  • 1995/04 - 2001/03 京都大学食糧科学研究所 助手
Awards (1):
  • 2020/11 - 一般社団法人 全国栄養士養成施設協会会長顕彰
Association Membership(s) (5):
日本食品科学工学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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