Pat
J-GLOBAL ID:202303009162268328

抗肥満機能向上用の加工昆布の製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2019057374
Publication number (International publication number):2020156356
Patent number:7231316
Application date: Mar. 25, 2019
Publication date: Oct. 01, 2020
Claim (excerpt):
【請求項1】 昆布を95°C以上で水煮処理し、次いで100°C以上の温度で加熱処理することにより昆布中のアルギン酸を平均分子量10万~100万の範囲で低分子化することを特徴とする、抗肥満機能向上用の加工昆布の製造方法。
IPC (3):
A23L 17/60 ( 201 6.01) ,  A23L 33/21 ( 201 6.01) ,  A23L 33/105 ( 201 6.01)
FI (3):
A23L 17/60 B ,  A23L 33/21 ,  A23L 33/105
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
Article cited by the Patent:
Cited by examiner (4)
  • 人間生活文化研究, 2016, No.26, pp.463-465
  • 人間生活文化研究, 2014, No.24, pp.101-103
  • 日本調理科学会誌, 2018, Vol.51, No.5, pp.297-299
Show all

Return to Previous Page