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J-GLOBAL ID:202303011816271182

脳内グルタミン酸濃度の増加抑制用組成物

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (3): 横田 修孝 ,  榎 保孝 ,  大森 未知子
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2019045763
Publication number (International publication number):2020145955
Patent number:7368949
Application date: Mar. 13, 2019
Publication date: Sep. 17, 2020
Claim (excerpt):
【請求項1】 WYのアミノ酸配列からなるジペプチドまたはその薬学上許容される塩もしくは溶媒和物を有効成分として含んでなる、脳内グルタミン酸濃度の増加および/または脳重量の低下の抑制用組成物。
IPC (5):
A23L 33/18 ( 201 6.01) ,  A61P 25/08 ( 200 6.01) ,  A61P 25/28 ( 200 6.01) ,  A61K 38/05 ( 200 6.01) ,  A61P 25/00 ( 200 6.01)
FI (5):
A23L 33/18 ,  A61P 25/08 ,  A61P 25/28 ,  A61K 38/05 ,  A61P 25/00
Patent cited by the Patent:
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Article cited by the Patent:
Cited by applicant (2)
  • Novel lactopeptides in fermented dairy products improve memory function and cognitive decline
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