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J-GLOBAL ID:200901047733578879   Update date: Feb. 01, 2024

Eto Nozomu

エトウ ノゾム | Eto Nozomu
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (4): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Lifelong developmental nursing ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (1): Life science
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2022 - 2025 「新しい日常」に対応した小・中・大学生が共に学びあう食育プロジェクト学習の構築
  • 2018 - 2023 教員養成系学生を対象としたプロジェクト学習を活用した食育実践力向上プログラム構築
  • 2018 - 2022 Analysis of the mechanism of the intensification of stagnation mastitis severity with the food ingredient
  • 2015 - 2018 乳腺炎の食事成分による抑制
  • 2012 - 2015 食事成分に起因する乳腺炎発症の生化学的解析
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Papers (35):
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MISC (11):
Patents (7):
  • アレルギーを診断するエピトープポリペプチド
  • 拡張重み更新型自己組織化マップを構築するためのプログラム、および構築した拡張重み更新型自己組織化マップを用いて特性値を推定するためのプログラム、ならびに拡張重み更新型自己組織化マップを用いる特性値の推定装置
  • ナチュラルキラー細胞に対する物質の賦活化活性の評価方法
  • 高スループット機能性評価試験方法、プログラム、及び装置
  • インターフェロンとリバビリンとの併用治療効果の検出方法および検出キット
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Books (3):
  • 機能性食品表示への科学的なデータの取り方と表示出来る許容範囲
    株式会社 技術情報協会 2015 ISBN:9784861045684
  • 食と健康を支援する 第2集
    一般財団法人 生物機能研究所 2012
  • 生物機能研究の進歩1
    アイピーシー出版(東京) 2002
Lectures and oral presentations  (15):
  • 金柑成分によるNK賦活効果と抗ストレス効果(人工ニューラル・ネットワークによる予測と動物・細胞による検証)
    (第94回日本生化学会大会)
  • NK細胞活性化に関するβ-cryptoxanthinの効果
    (日本農芸化学会 2021年度西日本・中四国・関西支部 合同鹿児島大会)
  • Muscle atrophy traits of senescence myoblast can be transmitted to surrounding cells via their extracellular vesicles.
  • Induction of non-obese Type 2 diabetes due to excessive drinking of high fructose corn syrup drinks
  • 果糖ぶどう糖液糖(HFCS)の過剰摂取による非肥満2 型糖尿病の誘発
    (2020年度日本フードファクター学会・日本農芸化学会西日本支部合同大会)
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Education (2):
  • - 1991 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1985 University of Miyazaki Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • Ph. D. (Kyushu University)
  • 農学修士 (九州大学)
Association Membership(s) (8):
蛋白質の構造と機能に関する九州シンポジウム ,  生物機能研究所 ,  日本母乳哺育学会 ,  Japan Society of Maternal Health ,  日本食品免疫学会 ,  日本生化学会 ,  日本動物細胞工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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