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J-GLOBAL ID:200901057658657194   Update date: Aug. 19, 2022

Yamanaka Hideaki

ヤマナカ ヒデアキ | Yamanaka Hideaki
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (2): Marine/Aquatic life sciences ,  Food sciences
Research keywords  (4): 食品衛生学 ,  生物資源化学 ,  Food Hygiene ,  Marine Biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 水産無脊椎動物筋肉の死後変化に関する生化学的研究
  • 魚介類の死後硬直および解凍硬直のメカニズムに関する研究
  • 魚介類の鮮度判定指標としてのポリアミンに関する研究
  • Biochemical studies on post-mortem changes in extractive components in the muscle of marine invertebrates
  • Studies on the mechanism of rigor mortis and thaw rigor in fishes and shellfishes
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MISC (70):
Books (8):
  • HACCPと水産食品
    恒星社厚生閣 2000
  • 水産物の利用
    成山堂 1999
  • 食品衛生学
    恒星社厚生閣 1999
  • 魚介類の鮮度判定と品質保持
    恒星社厚生閣 1995
  • 魚介類の鮮度と加工・貯蔵
    成山堂 1995
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Works (2):
  • サクラエビの鮮度保持に関する研究
    1994 -
  • 全国食中毒事件録による化学性食中毒ならびに自然毒食中毒の現状と動向に関する研究
    1976 - 1992
Education (4):
  • - 1966 The University of Tokyo
  • - 1966 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1964 The University of Tokyo
  • - 1964 The University of Tokyo Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • (BLANK) (The University of Tokyo)
  • (BLANK) (The University of Tokyo)
Work history (2):
  • 1966 - 1975 Fisheries Agency
  • 1966 - 1975 Tokai Regional Fisheries Research Laboratory
Committee career (1):
  • 2000 - 日本冷凍空調学会 国際冷凍協会日本委員
Awards (2):
  • 2000 - 日本水産学会賞功績賞
  • 1976 - 日本水産学会賞奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本冷凍空調学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本食品衛生学会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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