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J-GLOBAL ID:200901091321460430
Update date: Oct. 02, 2022
Kuwajima Chie
クワジマ チエ | Kuwajima Chie
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Affiliation and department:
Kyoto Koka Women's University The Department of Health and Nutrition
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Job title:
Associate Professor
Research field (1):
Other
Research keywords (1):
食品の調理・加工中におけるタンパク質の変化
Research theme for competitive and other funds (1):
平成27年度京都光華女子大学学部研究費「3年次給食マネジメント実習における作業計画と経営管理の理解深化~配膳作業を通じた課題発見・問題解決能力の育成」
Papers (4):
桑島千栄、吉川秀樹、小垂眞、朴恩榮、中村考志、佐藤健司. 電気泳動により分離したスケトウダラ加塩すり身の坐り中に生じるタンパク質の同定. 食品加工技術. 2012. 32. 4. 21-26
Noriko Higaki-Sato, Kenji Sato, Yasuaki Esumi, Takeshi Okumura, Hideki Yoshikawa, Chie Tanaka-Kuwajima, Akie Kurata, Makoto Kotaru, Makoto Kawabata, Yasushi Nakamura, et al. Isolation and Identification of Indigestible Pyroglutamyl Peptides in an Enzymatic Hydrolysate of Wheat Gluten Prepared on an Industrial Scale. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2003. 51. 1. 8-13
桑島千栄, 吉川秀樹, 小垂眞, 佐藤健司, 中村考志, 大槻耕三. 添加酵素製剤による食品タンパク質の変化-水産練り製品加工中の内因性および微生物トランスグルタミナーゼ. 食品加工技術. 2002. 22. 4. 21-26
トラマメα-アミラーゼインヒビターの熱安定性と消化性. 2000. 47. 2. 158-162
MISC (24):
桑島千栄, 佐藤健司, 吉川秀樹, 小垂真, 中村考志, 大槻耕三. 魚肉タンパク質におよぼすオートクレーブ加熱の影響. 日本栄養・食糧学会総会講演要旨集. 2005. 59th
光華小学校における食育実践活動報告~給食献立の開発と提供を通じて. 京都光華女子大学健康栄養学科学術報告 第6号、11-17、2015
応用栄養学 栄養マネジメント演習・実習 第3版. 医歯薬出版株式会社、2015.2
市販うどんつゆの呈味成分の比較. 京都光華女子大学研究紀要、第50号、123-128、2012
インゲン豆中のα-アミラーゼインヒビター活性とその性質. 京都光華女子大学研究紀要、第47号
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Books (2):
学校給食を生きた教材として活用するために~光華小学校における実践活動報告
2013
Occurrence of peptidase-resistant peptides in a ripen Gouda type cheese
IFT Annual Meeting & Food Expo 2013(2013/7/13-16 Chicago) 2013
Lectures and oral presentations (3):
魚肉タンパク質におよぼすオートクレーブ加熱の影響
(第59回日本栄養・食糧学会大会(東京、2005、5) 2005)
Isolation and characterization of protein in processed food by SDS-PAGE and peptide mapping asalyses-Application to identification of the protain induced in suwari process of Alaska pollack surimi-Chie
(17th International Congress of Nutrition 2001)
ゴーダチーズ熟成中のペプチドの変化
(日本農芸化学会2007年大会(東京農業大学 2007.3))
Education (1):
Kyoto Prefectural University
Professional career (1):
修士(生活科学) (京都府立大学大学院 生活科学研究科修士課程)
Association Membership(s) (1):
日本家政学会, 日本調理科学会, 日本栄養改善学会, 日本栄養・食糧学会, 日本水産学会, 日本食生活学会,日本ヘルスリテラシー学会
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