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J-GLOBAL ID:201401024790002967   Update date: Apr. 16, 2024

Kobayashi Takashi

コバヤシ タカシ | Kobayashi Takashi
Affiliation and department:
Research field  (2): Environmental load reduction/restoration technology ,  Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2021 - 2024 食品加工残渣の亜臨界水処理における特性予測法の開発
  • 2017 - 2021 Production of rare sugars by the subcritical treatment in aqueous polyols
  • 2014 - 2017 Kinetic analysis for the isomerization of saccharides in subcritical aqueous alcohols
Papers (132):
  • S. Futamata, Y. Onishi, S. Adachi, P. Khuwijitjaru, Y. Watanabe, F. Tani, T. Kobayashi. Efficient synthesis of rare sugars from galactose in hot compressed water using eggshells as an environmentally friendly catalyst. Bioresource Technology. 2024. 399. 130642-130642
  • Isomerization of maltose to maltulose by microwave heating, using arginine as a catalyst. 2024. 47. e14569
  • K. Hashimoto, T. Niina, T. Kobayashi, S. Adachi, Y. Watanabe. Isomerization and epimerization of fructose in phosphate buffer under subcritical water conditions. Carbohydrate Research. 2024. 109003-109003
  • R. Chantanuson, S. Nagamine, T. Kobayashi, K. Nakagawa. Effect of dry heat treatment of soy protein powder on aligned structure formation in soy protein-based food gels during freezing. Journal of Food Engineering. 2024. 363. 111779-111779
  • Y. Onishi, S. Adachi, F. Tani, T. Kobayashi. Effect of phosphate buffer concentration on the isomerization of galactose to rare sugars under subcritical water conditions. Food Chemistry. 2024. 434. 15. 137432-137432
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MISC (107):
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Patents (18):
  • カルシウム含有希少糖シロップおよびそのマイクロ波加熱による製造法
  • 生分解性蓄熱マイクロカプセルおよびその製造方法
  • 希少糖含有カルシウムサプリメントおよびその亜臨界水処理による製造法
  • 肉様組織化組成物及び肉様組織化組成物の製造方法
  • 希少単糖および希少二糖の製造方法
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Books (18):
  • スマート大豆食品の開発 ~ユーザーフィットなあたらしい食品開発~
    2022
  • シングルボードコンピュータの食品成分分析・環境測定への応用
    センサイト・プロジェクト 2021
  • 亜臨界流体処理の食品加工への応用
    化学工学ニュースレター, 50, 16-21 2019
  • 亜臨界流体を用いた新たな食品加工技術の開発
    粉体の表面処理・複合化技術集大成、501-505、テクノシステム 2018
  • 亜臨界水を用いたバイオマス処理の動向
    科学と工業, 91(11), 375-382 2017
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Lectures and oral presentations  (8):
  • 亜臨界流体の食品加工への可能性と活用 ~食品の高付加価値化を目指して~
    (京大テックフォーラム「食品を創造し、解析・評価する新技術 ~合理的な高品質化に向けた新戦略~」 2021)
  • 熱い水の可能性を最大限に引き出す方法
    (ふれデミックカフェ@KRP with京大オリジナルVol. 12 2021)
  • 食品工学講習会2016 ~基礎理論から企業での応用実践まで
    (食品工学講習会2016 2016)
  • 酵素を用いた糖脂質の合成
    (日本応用糖質科学会 第31回近畿支部会 2010)
  • リパーゼ反応と溶媒
    (酵素工学研究会 第59回講演会 2008)
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※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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