Effects of dried-bonito dashi (a traditional Japanese fish stock) on gastric emptying, gastric myoelectrical activity and hunger-satiety states in humans.
(XXth Annual Meeting of Society for the Study of Ingestive Behavior 2012)
Effects of dried-bonito dashi (a traditional Japanese broth) on gastric myoelectrical activity and satiety in young healthy volunteers.
(XI Asian Congress of Nutrition 2011)
学歴 (4件):
- 2007 京都大学 人間・環境学研究科 共生人間学専攻
- 2007 京都大学
- 2002 広島大学 工学部 第三類
- 2002 広島大学
学位 (1件):
博士(人間・環境学) (京都大学)
経歴 (6件):
2017/04 - 現在 武庫川女子大学 生活環境学部 食物栄養学科 准教授
2016/04 - 2017/03 鳴門教育大学大学院 学校教育研究科 准教授
2013/04 - 2016/03 鳴門教育大学大学院 学校教育研究科 講師
2012/10 - 2013/03 京都大学大学院 人間・環境学研究科 技術補佐員
2009/10 - 2012/09 京都大学大学院 農学研究科 特定助教
2007/04 - 2009/09 京都大学大学院 農学研究科 博士研究員
全件表示
受賞 (1件):
2010/01 - 日本病態栄養学会 第13回日本病態栄養学会年次学術集会会長奨励賞
所属学会 (13件):
日本臨床栄養学会
, 日本味と匂学会
, 日本家庭科教育学会
, 日本家政学会
, 日本農芸化学会
, 日本病態栄養学会
, 日本栄養改善学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本肥満学会
, 日本分子生物学会
, 日本糖尿病学会
, The Molecular Biology Society of Japan
, Japan Diabetes Society