研究者
J-GLOBAL ID:200901078902991449
更新日: 2024年01月17日
田畑 正志
タバタ ショウジ | Tabata Shoji
所属機関・部署:
九州大学 大学院農学研究院 動物資源科学部門
九州大学 大学院農学研究院 動物資源科学部門 について
「九州大学 大学院農学研究院 動物資源科学部門」ですべてを検索
機関情報を見る
職名:
助教授
研究分野 (1件):
獣医学
研究キーワード (2件):
基礎獣医学・基礎畜産学
, Basic Veterinary Medicine and Basic Animal Science
競争的資金等の研究課題 (6件):
食肉における筋内結合組織の形態学的研究
味覚に関する機能形態学的研究
構造基盤からとらえる筋細胞収縮機構
The structural property of the connective tissue in meats
The functional morphology in the taste transduction.
The molecular mechanism of contractile properties of muscler tissue revealed by a morphological strudy.
全件表示
MISC (40件):
Yoshi-Nori Nakamura, Hisao Iwamoto, Shoji Tabata, Yoshitaka Ono, Nobuya Shiba, Shotaro Nishimura. Comparison of collagen content, distribution and architecture among the pectoralis, iliotibialis lateralis and puboischiofemoralis muscles with different myofiber composition in Silky cocks. Animal Science Journal. 2003. 74. 2. 119-128
Expression of nitric oxide synthase-3 in the porcine oocyte obtained at different follicular development. Journal of Reproduction and Development. 2003. 49:135-140
Changes of histochemical profiles of myofibers in pectoralis and supracoracoideus fasciculi induced by breeding into large or small body size in Japanese quails. Animal Science Journal. 2003. 74:111-118
Comparison of collagen fiber architecture between slow-twitch cranial and fast-twitch caudal parts of broiler M. lattisimus dorsi. British Poultry Science. 2003. 44:374-379
Relationship among collagen amount, distribution and architecture in the M. longissimus thorasis and M. pectoralis profunds from pigs. Meat Science. 2003. 64:43-50
もっと見る
学位 (3件):
歯学博士 (鹿児島大学)
農学修士 (九州大学)
Ph.D.
所属学会 (8件):
日本獣医学会
, 米国化学受容器学会
, 米国解剖学会
, 日本電子顕微鏡学会
, 日本解剖学会
, 日本畜産学会
, Association for Chemoreception Sciences (AChemS)
, Amerian Association of Anatomists
※ J-GLOBALの研究者情報は、
researchmap
の登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、
こちら
をご覧ください。
前のページに戻る
TOP
BOTTOM