研究者
J-GLOBAL ID:200901030178115140
更新日: 2022年09月24日
宇田 靖
ウダ ヤスシ | Uda Yasushi
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (4件):
食品加工学
, 食品化学
, Food Processing
, Food Chemistry
競争的資金等の研究課題 (8件):
2003 - Recycle and utilization of usefull constituents in Food waste
2001 - 食品由来の抗菌性化合物の構造と利用
2001 - Structure and utilization of antimicrobial compounds in foods
2000 - 食品廃棄物中の有用生理活性物質の再生利用
2000 - 食品成分による胃腸内細菌の制御
2000 - Regulation of gastro-intestinal bacteria by food constituents
1990 - アブラナ科およびネギ属野菜の含硫機能性成分の研究
1990 - Sulfur-containing functional constituents in cruciferous and allium vegetables
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MISC (104件):
Yuji Yabuki, Yoshitaka Mukaida, Yoshinori Saito, Kazunori Oshima, Tatsuo Takahashi, Eiichi Muroi, Kei Hashimoto, Yasushi Uda. Characterisation of volatile sulphur-containing compounds generated in crushed leaves of Chinese chive (Allium tuberosum Rottler). FOOD CHEMISTRY. 2010. 120. 2. 343-348
Yuji Yabuki, Yoshitaka Mukaida, Yoshinori Saito, Kazunori Oshima, Tatsuo Takahashi, Eiichi Muroi, Kei Hashimoto, Yasushi Uda. Characterisation of volatile sulphur-containing compounds generated in crushed leaves of Chinese chive (Allium tuberosum Rottler). FOOD CHEMISTRY. 2010. 120. 2. 343-348
Asaka Takahashi, Hiroki Matsuoka, Emi Watanabe, Atsuko Shinagawa, Yoshio Ozawa, Yoichi Yamada, Yasushi Uda. Quantitative Analysis of Yellow Pigment in Takuan-zuke and Their ABTS Radical Cation Scavenging Activity. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2009. 15. 3. 337-342
Asaka Takahashi, Hiroki Matsuoka, Emi Watanabe, Atsuko Shinagawa, Yoshio Ozawa, Yoichi Yamada, Yasushi Uda. Quantitative Analysis of Yellow Pigment in Takuan-zuke and Their ABTS Radical Cation Scavenging Activity. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2009. 15. 3. 337-342
宇田 靖, 橋本 啓, 房 相佑. 日光地方の在来野菜、野口菜のグルコシノレート由来揮発性成分組成とその採取時期による変動. 宇都宮大学農学部学術報告. 2009. 20. 1. 1-5
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書籍 (10件):
地域食材大百科 第2巻 野菜編
農山漁村文化協会 2010
地域資源活用 食品加工総覧 第10巻追録第5号「ニラ」
農山漁村文化協会 2008
食品機能性の科学
産業技術サービスセンター 2008
食品機能性の科学
産業技術サービスセンター 2008
改訂 わかりやすい基礎食品分析法
アイ・ケイコーポレーション 2007
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Works (6件):
Reactive Oxygen-quenching constituents in Food Waste
1999 - 2001
第二相代謝酵素の誘導性食品成分
1995 - 1999
Phase II enzyme Induction by Food Constituents
1995 - 1999
食品廃棄物中の活性酸素消去成分
1999 -
塩漬大根に生成する黄色色素の生理活性
1996 -
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学歴 (4件):
- 1972 宇都宮大学 農学研究科 農芸化学
- 1972 宇都宮大学
- 1970 宇都宮大学 農学部 農芸化学
- 1970 宇都宮大学
学位 (2件):
農学修士 (宇都宮大学)
農学博士 (東京大学)
所属学会 (8件):
日本環境変異原学会
, 日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
, Japanese Environmental Mutagen Society
, Japanese Society for Food Science and Technology
, and Agrochemistry
, Biotechnology
, Japan Society for Bioscience
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