研究者
J-GLOBAL ID:200901037359897234   更新日: 2022年09月18日

竹井 瑤子

タケイ ヨウコ | Takei Yoko
所属機関・部署:
職名: 教授
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (8件): 香気成分 ,  食生活 ,  食品化学 ,  食物学 ,  Aroma Components ,  Food Culture ,  Food Chemistry ,  Food Science
競争的資金等の研究課題 (8件):
  • 1990 - 2003 揚げ油の使用限界について
  • 1990 - 2003 Lifespan of Frying Oil
  • 1990 - 2002 加工操作によるゴマ油品質への影響
  • 1990 - 2002 Effects of processing on the Quality of sesame oil
  • 1993 - 食品成分の抗酸化性
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MISC (127件):
書籍 (13件):
  • 家政学事典 項目(食品の機能)
    朝倉書店家政学事典 2004
  • Functions of Food
    2004
  • Changes in Functional Factors of sesame seed and Oil during Various Types of processing
    Bioactive compounds in Food-Effects of processing Storoge, American chemical Society 2002
  • Changes in Functional Factors of sesame seed and Oil during Various Types of processing
    Bioactive compounds in Food-Effects of processing Storoge, American chemical Society 2002
  • フローチャートによる調理科学実験・実習 第2版
    医歯薬出版 1999
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Works (2件):
  • 野菜中フラボノイドの調理による変化
    1999 -
  • Various Cooking Methods to the Flavonoids contents in Vegitables
    1999 -
学位 (2件):
  • 農学博士 (東京大学)
  • 家政学修士 (お茶の水女子大学)
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