研究者
J-GLOBAL ID:200901081813485123
更新日: 2022年07月26日
中田 久保
ナカタ ヒサヤス | Nakata Hisayasu
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所属機関・部署:
東京農業大学短期大学部 醸造学科
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職名:
教授
研究分野 (1件):
応用生物化学
研究キーワード (1件):
Fermentation
競争的資金等の研究課題 (4件):
清酒酵母の集積培養法について
高醗酵温度においても吟醸香生成能の高い酵母の分離
Study of Enrichment Culture Method of Sake yeasts
Isolation of Yeast Strain High Ability of Production Aroma by High Fermentation Temperature.
MISC (34件):
花から分離した酵母による清酒の試験醸造. 日本醸造協会誌. 2000. 95. 11. 837
Plant-seal Sake brewing with Sake tipe yearts (strain ND and strain HNG) isolated from flowers by the enrichment culture method. JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN. 2000. 95. 11. 837
麹菌の生産する抗菌性物質・Yeastcidinを用いた集積培養液からの清酒酵母の分離. 日本醸造協会誌. 1999. 94. 12. 998
Isolation of Sake yeast by the Enrichment culture method using the antibiotics yeastcidin produced by koji-mold (Aspergillus aryzae). JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN. 1999. 94. 12. 998
各種醸造酵母による清酒の清込試験. 日本醸造協会誌. 1998. 93. 10. 833
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学歴 (2件):
- 1970 東京農業大学 農学部 醸造
- 1970 東京農業大学
所属学会 (3件):
日本醸造学会
, 日本生物工学会
, 日本農芸化学会
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