研究者
J-GLOBAL ID:200901087694486645
更新日: 2022年09月14日
安田 正昭
ヤスダ マサアキ | Yasuda Masaaki
所属機関・部署:
旧所属 琉球大学 農学部
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職名:
教授
研究分野 (2件):
食品科学
, 応用生物化学
研究キーワード (5件):
食品化学
, 応用生物化学
, 応用微生物学
, Applied Biochemistry and Food Science
, Applied Microbiochemistry
競争的資金等の研究課題 (12件):
2002 - 2008 耐熱微生物による生物資源の酵素による利用
2002 - 2008 Enzymatic utilization of biological resources by thermotorelant microorganisms
2003 - 2004 紅麹菌を用いた保健機能因子強化食品の開発
2003 - 2004 Development of the functional health-factor-enriched foods using fungus
Monascus
紅麹菌の機能性開発と食品開発
細菌の大豆乳凝集酵素と利用
紅麹菌の生化学と利用
微生物機能を利用した食品開発
Functionality of Fungus
Monascus
and its utilization to the food developments
Characterization and utilization of bacterial soybean-milk-coagulating enzyme
Biochemistry and utilization of genus
Monascus
Development of foods using microbial functions
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MISC (73件):
M Kuba, S Shinjo, M Yasuda. Anti hypertensive and hypocholesterolemic effects of tofuyo in spontaneously hypertensive rats. JOURNAL OF HEALTH SCIENCE. 2004. 50. 6. 670-673
M Kuba, S Shinjo, M Yasuda. Anti hypertensive and hypocholesterolemic effects of tofuyo in spontaneously hypertensive rats. JOURNAL OF HEALTH SCIENCE. 2004. 50. 6. 670-673
HN Lioe, A Apriyantono, K Takara, K Wada, H Naoki, M Yasuda. Low molecular weight compounds responsible for savory taste of Indonesian soy sauce. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2004. 52. 19. 5950-5956
HN Lioe, A Apriyantono, K Takara, K Wada, H Naoki, M Yasuda. Low molecular weight compounds responsible for savory taste of Indonesian soy sauce. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2004. 52. 19. 5950-5956
Purification and characterization of a new type of serine carboxypeptiase from Monascus purpureus. Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology. 2004. 31, 23-28
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書籍 (5件):
発酵と醸造III
光琳 2004
食品酵素化学の最新技術と応用-フードプロテオミクスへの展望
シーエムシー出版 2004
Food Enzyme Chemistry : its Most Up-to-Date Technology and Application and Perspective to Food Proteomics
CMC Shuppan 2004
発酵ハンドブック
共立出版株式会社 2001
Fermentation and Brewing III
Khorin
Works (2件):
Development of the functional health-factor-enriched foods using fungus <i>Monascus</i>
2003 - 2004
紅麹菌を用いた保健機能因子強化食品の開発
2003 -
学歴 (4件):
- 1971 香川大学 農学研究科 農芸化学
- 1971 香川大学
- 1968 香川大学 農学部 農芸化学科
- 1968 香川大学
学位 (2件):
農学博士 (京都大学)
農学修士 (香川大学)
経歴 (6件):
1981 - 1992 琉球大学 助教授
1981 - 1992 琉球大学
1992 - - 琉球大学 教授
1992 - - University of the Ryukyus, Professor
1972 - 1981 琉球大学 助手
1972 - 1981 琉球大学
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委員歴 (5件):
2003 - 2004 日本生物工学会 全国評議員
2003 - 2004 日本農芸化学会 西日本支部評議員
2002 - 2003 日本生化学会 全国評議員/参与
2002 - 2003 日本栄養・食糧学会 全国評議員
2002 - 2003 日本食品科学工学会 全国評議員
受賞 (2件):
1990 - (財)沖縄協会研究奨励賞
1989 - 日本食品工業学会奨励賞
所属学会 (6件):
日本生物工学会
, The Institute of Food Technologists
, 日本生化学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
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