研究者
J-GLOBAL ID:200901095573929658
更新日: 2024年12月18日
新居 佳孝
ニイ ヨシタカ | Nii Yoshitaka
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所属機関・部署:
徳島県立工業技術センター 食品・応用生物担当
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職名:
専門研究員
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (4件):
食品機能学
, 栄養学
, Food Science
, Nutrition
競争的資金等の研究課題 (2件):
2009 - 2013 地域食材を用いた血糖値上昇抑制・抗肥満食品の開発
2007 - 2007 Research on the useful food compounds for the prevention of obesity
MISC (13件):
Yoshitaka Nu, Kazuhiro Fukuta, Ryoko Yoshimoto, Kentaro Sakai, Tadashi Ogawa. Determination of antihypertensive peptides from an izumi shrimp hydrolysate. BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY. 2008. 72. 3. 861-864
Yoshitaka Nii, Takamasa Osawa, Daisuke Kunii, Kazuhiro Fukuta, Kentaro Sakai, Maki Kondo, Shigeru Yamamoto. Effect of citrus fruit (Sudachi) juice on absorption of calcium from whole small fish in healthy young men. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2006. 12. 1. 27-30
Effect of citrus fruit (sudachi) juice on absorption of calcium from whole small fish in healthy young men. Food Sci. Technol. Res. 2006. 12. 1. 27-30
Japanese citrus fruit (sudachi) juice is associated with increased bioavailability of calcium from whole small fish and suppressed bone resorption in rats. J. Nutr. Sci. Vitaminol. 2004. 50, 177-183
Japanese citrus fruit (sudachi) juice is associated with increased bioavailability of calcium from whole small fish and suppressed bone resorption in rats. J. Nutr. Sci. Vitaminol. 2004. 50, 177-183
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特許 (1件):
小魚カルシウムの吸収を改善する小魚類加工食品
学歴 (4件):
1990 - 1992 徳島大学大学院 栄養学研究科
- 1992 徳島大学
1986 - 1990 徳島大学 医学部 栄養学科
- 1990 徳島大学
学位 (1件):
博士(栄養学) (徳島大学)
所属学会 (4件):
日本栄養改善学会
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
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