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J-GLOBAL ID:200901000142522762   Update date: Feb. 01, 2024

Tatsuya Kusudo

クスドウ タツヤ | Tatsuya Kusudo
Affiliation and department:
Job title: Associate professor
Research field  (2): Food sciences ,  Applied molecular and cellular biology
Research keywords  (3): obesity ,  fatty acid binding protein ,  brown adipocyte
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2018 - 2020 Does small carrier, fatty acid binding protein 1, improve nonalcoholic steatohepatitis (NASH)?
  • 2015 - 2018 The elucidation of a mechanism of brown adipocyte differentiation by a novel factor and the establishment of it's application technology
  • 2010 - 2011 The role of fatty acid binding protein 3 in life-style related diseases
  • 2008 - 2009 The roles of fatty acid binding protein in the pathogenesis of lifestyle-related disease.
Papers (7):
MISC (7):
Patents (2):
  • 脂肪肝の予防・改善剤
  • 褐色脂肪細胞分化誘導剤
Lectures and oral presentations  (23):
  • 褐色脂肪分化における転写後調節の関わり
    (2017年度生命科学系学会合同年次大会 2017)
  • 脂肪酸結合タンパク質の発現抑制が非アルコール性肝疾患の改善に及ぼす効果
    (2017年度生命科学系学会合同年次大会 2017)
  • RNA結合タンパク質KHDRBS3が褐色脂肪化に及ぼす影響
    (第38回日本肥満学会 2017)
  • 白色脂肪組織の褐色脂肪化におけるCREG1の役割
    (温熱生理研究会2017 2017)
  • 脂肪酸結合タンパク質による脂肪肝改善効果の検討
    (第71回日本栄養・食糧学会大会 2017)
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Education (3):
  • Kyoto University Faculty of Agriculture
  • 京都大学大学院 農学研究科 応用生命科学専攻
  • 京都大学大学院 農学研究科 食品生物科学専攻
Professional career (3):
  • 博士(農学)(京都大学) (京都大学)
  • 修士(農学)(京都大学) (京都大学)
  • 学士(農学)(京都大学) (京都大学)
Work history (3):
  • 2007 - 2016 Chubu University Department of Biomedical Sciences, College of Life and Health Sciences
  • 2016 - Tezukayama Gakuin University Faculty of Human Sciences, Department of Nutrition and Food Sciences
  • 2004 - 2007 京都大学 農学研究科 食品分子機能学分野(河田照雄教授) 農学研究科 食品分子機能学分野(河田照雄教授) 研究員(科学)
Committee career (2):
  • 2017 - 一般社団法人 日本肥満学会 評議員
  • 2017 - 公益社団法人 私立大学情報教育協会 サイバーFD研究員(栄養・食物学分野)
Association Membership(s) (6):
日本栄養・食糧学会 ,  化学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本分子生物学会 ,  日本生化学会 ,  日本肥満学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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