Rchr
J-GLOBAL ID:200901015209360140   Update date: Sep. 23, 2022

Tajima Mariko

タジマ マリコ | Tajima Mariko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 食生活 ,  食品科学 ,  Food Culture ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 牛肉スープストック中のペプチドに関する研究
  • 筋肉蛋白質の加熱変化
  • Study on the peptides in beef soup stock
  • Heat-induced change of muscle proteins
Papers (4):
MISC (46):
more...
Books (1):
  • 家庭生活領域の研究と実践-家庭科教師の悩みと課題-(共著)
    家政教育社出版 1993
Works (2):
  • 食生活教育と有機農業
    1998 - 2000
  • Possible Uses of Organic Agricultural Products for Teaching of Food and Health
    1998 - 2000
Professional career (2):
  • Master of Home Economics (Ochanomizu University)
  • 博士(農学)
Awards (1):
  • 1992 - 日本家政学会奨励賞
Association Membership(s) (6):
American Meat Science Association ,  日本家庭科教育学会 ,  日本食品科学工学会 ,  アメリカ食品工業学会(Institute of Food Technologists) ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page