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J-GLOBAL ID:200901040521196742   Update date: Jan. 17, 2024

Nakajima Keiko

ナカジマ ケイコ | Nakajima Keiko
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Other affiliations (1):
  • 日本女子大学  学術研究員
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (1): Cookery Science,Maillard Reaction
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2013 - 2017 食用植物由来新規エラジタンニン Zeylaniin Aの生活習慣病改善機能
  • 2012 - 2015 メイラード反応による安全性確保のためのデータベース作製
  • 2011 - 2013 食品中メイラード反応生成物の生成機構および生体内における消化・吸収性に関する解明
  • 2011 - 2012 食肉製品の調理中に起こるメイラード反応の消長と安全性
  • 2009 - 2011 食用植物水翁やTRAM等の抗糖尿病 機構の解明と活性成分の分離精製
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Papers (8):
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Lectures and oral presentations  (18):
  • Determination of furosine and fluorescence in cooked meat
    (11th International Symposium on the Maillard Reaction 2012)
  • 合成ペプチド(LEKFD, LEKFDKALKA)のD-グルコースによる糖化反応の解析
    (第65回日本栄養・食糧学会大会 2011)
  • 合成ペプチドLEKFDのD-グルコースによる糖化反応の解析
    (日本農芸化学会2011年度大会 2011)
  • マススペクトルによって測定されたD-グルコース修飾合成ペプチド(LEKFD、LEKFDKALKA)の糖化パターン
    (第20回日本メイラード学会 2010)
  • D-グルコース修飾合成ペプチドの修飾パターンの解析
    (日本家政学会第62回大会 2010)
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Education (2):
  • 2001 - 2003 Japan Women's University Graduate School, Division of Home Economics
  • 1997 - 2001 Japan Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • Master of Home Economics
  • 博士(学術) (日本女子大学)
Committee career (2):
  • Public relations officer of Japan Maillard Reaction Society
  • 日本メイラード学会広報委員
Association Membership(s) (8):
日本家政学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本メイラード学会 ,  日本分子生物学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR SENSORY EVALUATION ,  The Japan Society of Cookery Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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