Rchr
J-GLOBAL ID:200901047806410440   Update date: Jan. 17, 2024

Ishida Mitsuharu

イシダ ミツハル | Ishida Mitsuharu
Affiliation and department:
Job title: Others
Research field  (2): Animal production science ,  Food sciences
Research keywords  (2): 畜産物利用学 ,  Animal Products Science and Technology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1999 - 2002 高品質豚肉生産の技術開発に関する総合的研究
  • 1981 - 鹿の栄養条件と鹿肉の品質の関係解明
  • 食肉の呈味成分に及ぼす保存,調理および加工の影響
  • Effects of Storage, Cooking and Processing on Meat Taste Compounds
  • Total Study about the Development of Production Techniques on High Quality Pork
Show all
MISC (20):
Books (2):
  • 地域資源活用食品加工総覧「シカ」
    (社)農山漁村文化協会 2003
  • ニホンジカ飼育の手引き
    新需要創出関係資料集 1998
Works (5):
  • 宮城県産食材を基にしたアグリフードシステムの構築...未利用資源の生産、加工、流通
    2000 - 2004
  • 高品質豚肉作り;高DHA含有魚油投与の効果
    1995 -
  • ニュージーランドと日本の養鹿生産
    1991 -
  • 貯蔵温度の違いが真空包装豚肉の呈味成分に及ぼす影響
    1990 -
  • 新食肉資源としてのニホンジカの集約的飼育管理技術と鹿肉の利用性の開発
    1989 -
Education (4):
  • - 1981 Tohoku University
  • - 1981 Tohoku University Graduate School, Division of Agriculture Animal Science
  • - 1976 Shinshu University Faculty of Agriculture
  • - 1976 Shinshu University Faculty of Agriculture department of Animal Science
Professional career (2):
  • - (Tohoku University)
  • - (Tohoku University)
Work history (2):
  • 1982 - 2004 Teacher, Miyagi Agricultural college.
  • 1982 - 2003 Miyagi Agricultural College
Awards (1):
  • 1982 - 日本畜産学会奨励賞
Association Membership(s) (8):
日本食品衛生学会 ,  日本フードシステム学会 ,  日本油化学会 ,  脂質栄養学会 ,  東北畜産学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本畜産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page