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J-GLOBAL ID:200901068508076101   Update date: Apr. 17, 2024

Sagara Yasuyuki

サガラ ヤスユキ | Sagara Yasuyuki
Research field  (2): Agricultural environmental and information engineering ,  Food sciences
Research keywords  (6): 農業施設学 ,  食品工学 ,  農業機械学 ,  Agricultural Structures ,  Food Engineering ,  Agricultural Machinery
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 脳波解析による食嗜好評価システムの開発
  • 生体および食品材料内凍結水の3次元像計測システムの開発
  • 食品に対する消費者の嗜好評価手法の開発
  • 細胞質食品材料の移動物性値推算・計測に関する研究
  • マイクロスライサ画像処理システムによる生体材料の3次元構造計測
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MISC (210):
Patents (1):
  • ブロック状凍結乾燥食品類の製造法
Books (55):
  • 真空凍結乾燥
    食品工学ハンドブック (社)日本施設園芸協会 2007
  • 選別機
    園芸農作物の選別・鮮度保持ハンドブック (社)農業電化協会 2007
  • 青果物選別システムにおけるイメージ・光センシング
    農業・環境分野における先端的画像情報利用 (株)朝倉書店 2006
  • 凍結濃縮技術の実用システムと開発動向
    食品と低温 (株)流通システム研究センター 2005
  • 凍結乾燥技術の進歩と実用操作への応用
    食品と低温 (株)流通システム研究センター 2005
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Lectures and oral presentations  (181):
  • Spectral imaging application on foods
    (International Congress on Engineering and Food 2008)
  • Visualization og internal structure of wheat grains by excitation-emission matrix imaging
    (International Congress on Engineering and Food 2008)
  • Development of cryogenic micro-slicer spectral imaging system for measuring 3-D distribution of composition
    (International Congress on Engineering and Food 2008)
  • Biodiesel fuel production from crude Jatropha oil using non-catalytic alcoholysis with superheated methanol vapor
    (International Congress on Engineering and Food 2008)
  • Optimal designing for Danish pastry based on food Kansei model
    (International Congress on Engineering and Food 2008)
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Works (60):
  • 五感コミュニケーションモデリングによる感性評価システムの開発
    2004 -
  • 平成15年度食品感性工学における計測・評価・情報解析に関する基礎調査委託事業報告書
    2004 -
  • IIR第21回国際冷凍会議報告記
    2003 -
  • 食感性工学のパラダイム~消費者起点食品産業創生への展開~
    2003 -
  • 平成14年度食品感性工学における計測・評価・情報解析に関する基礎調査委託事業報告書
    2003 -
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Professional career (1):
  • Dr. Agriculture (The University of Tokyo)
Work history (1):
  • The University of Tokyo Graduate School of Agricultural and Life Sciences, Global Agricultural Sciences Professor
Committee career (30):
  • 2003 - 2007 Japanese Society for Food Science and Technology Editor in Chief
  • 2007 - 東京大学山上會館運営委員 委員
  • 2007 - - (社) 農林水産先端技術産業進行センター 技術評価委員
  • 1994 - 2006 Drying Technology-An International Journal Editorial Board
  • 2002 - 2004 (社)農林水産技術情報協会・食品感性工学技術 事前調査委員会委員長
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Awards (8):
  • 2007 - 日本食品科学工学会最優秀論文賞
  • 2007 - 日本食品科学工学会英文誌最優秀論文賞
  • 2007 - 日本冷凍空調学会学術賞
  • 2006 - 日本冷凍空調学会感謝状
  • 2005 - 日本冷凍空調学会学術賞
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Association Membership(s) (20):
計測自動制御学会 ,  日本冷凍協会 ,  日本冷凍空調学会 ,  日本食品工学会 ,  日本学術会議農業環境工学研究 ,  低温生物工学会 ,  国際冷凍協会 ,  農業施設学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農業機械学会国際交流委員 ,  日本熱物性学会 ,  化学工学会 ,  Japanese Society for Food Science and Technology ,  Journal of Food Process Engineering ,  Drying Technology-An International Journal ,  International Conference of Engineering for Food (ICEF) ,  International Lyophilization-Freeze Drying Conference ,  Nordic Drying Conference (NDC) ,  Asian-Australian Drying Conference (ADC) ,  International Institute of Refrigeration
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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