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J-GLOBAL ID:200901093140749911   Update date: Nov. 24, 2021

Matsushima Ken-ichi

マツシマ ケンイチ | Matsushima Ken-ichi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (2): https://matuken8.wixsite.com/plant-breedinghttps://www.facebook.com/kmatsushima2
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2019 - 2023 海外植物遺伝資源の民間等への提供促進 (PGRAsia)
  • 2018 - 2022 アジア・オセアニアにおけるトウガラシ属植物の遺伝資源・文化資源の体系化
  • 2014 - 2019 機能性を有し機械収穫に適する高品質新品種の育成と「信州ひすいそば」 ブランドの強化
  • 2014 - 2018 海外遺伝資源農海外植物遺伝資源の収集・提供強化 (PGRAsia)
  • 2008 - 2011 健康機能性を有する食用野生植物資源についてのブータン王国における現地調査
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Papers (91):
  • R. M. S. M. B. Rathnayaka, Fumiya Kondo, Sudasinghe S. Prabandaka, K. Nemoto, K. Matsushima. Drought Stress Induced an Increase in the Pungency and Expression of Capsaicinoid Biosynthesis Genes in Chili Pepper (Capsicum annuum L.). The Horticulture Journal. 2021. 90. 4
  • R. M. S. M. B. Rathnayaka, M. Minami, K. Nemoto, S. P. Sudasinge, K. Matsushima. Relationship between Salinity Stress and the Contents of Sugar, Glutamic Acid and Capsaicinoids in the Fruit of Chili pepper (Capsicum spp.). Tropical Agriculture and Development. 2021. 65. 2. 84-96
  • Yuichiroh SHIIBA, Ken-ichi TAKEDA, Kenichi MATSUSHIMA. Effects of different habanero extract concentrations on the feeding behavior of sika deer (Cervus nippon). Nihon Chikusan Gakkaiho. 2021. 92. 2. 199-204
  • Rathnayaka Mudiyanselage Sangeeth Maduranga Bandara RATHNAYAKA, Mika KOBAYASHI, Mineo MINAMI, Kazuhiro NEMOTO, Kenichi MATSUSHIMA. Relationship between the soluble solids metric Brix and other traits in Capsicum peppers. Bulletin Shinshu University Alpine Field Center. 2021. 19. 55-69
  • Yuichiroh Shiiba, Ken-ichi Takeda, Kenichi Matsushima. Effects of adding a commercial capsaicin fertilizer on the feeding behavior of sika deer (Cervus nippon). Animal Science Journal. 2021. 92. 1
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MISC (20):
  • 松島憲一. 世界のトウガラシ類とその機能性. 野菜情報. 2021. 207. 2-7
  • 宮澤雅子・曽我江里・山戸潤・上杉壽和・松島憲一・坂元秀彦・芹澤啓明・清水偉孝・関功介・清原佑介. 信州の伝統野菜採種の手引き. 2021
  • 松島憲一. 筑後平野の粉もん文化. Vesta. 2014. 96. 29
  • 松島憲一. トウガラシの辛味の秘密 (夏! 香辛野菜が主役) -- (熱いぞトウガラシ). 現代農業. 2013. 92. 8. 96-101
  • 松島憲一. 唐辛子を加工した薬味のいろいろ. 食生活. 2012. 106(6月). 36
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Books (17):
  • ファーラム人間の食 食の文明論 ホモ・サピエンス史から探る(池谷和信 編)
    農文協 2021 ISBN:9784540201080
  • スパイス・ハーブの機能と応用(森川敏生監修)
    シーエムシー出版 2020
  • 今さら聞けないタネと品種の話きほんのき(農文協編)
    農文協 2020
  • とうがらしの世界
    講談社撰書メチエ 2020 ISBN:9784065202920
  • プレジデントムックかんたんdancyuぜんぶ辛いっ!
    プレジデント社 2016
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Lectures and oral presentations  (113):
  • ししとう(Capsicum annuum)の極低辛味性に寄与する2遺伝子座Shql3・Shql7の同定
    (園芸学研究 20(別2)122 2021)
  • Effect of Environmental Stress on Growth and Yield in Chili Pepper
    (Res. Tropic, Agric. 2020)
  • カンボジア東部および南部収集トウガラシ(<I>Capsicum</I> spp.)遺伝資源の評価
    (熱帯農業研究 2020)
  • 辛味が変動したししとう(Capsicum annuum)果実におけるカプサイシノイド合成関連遺伝子の発現解析
    (育種学研究 2020)
  • ‘ししとう’(Capsicum annuum)果実の単為結果処理が辛味変動および辛味成分合成関連遺伝子発現におよぼす影響
    (園芸学研究 2020)
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Education (2):
  • 1991 - 1993 Shinshu University Depertment of Horticulture
  • 1987 - 1991 Shinshu University Depertment of Horticulture
Professional career (1):
  • Ph.D. (Gifu University)
Work history (6):
  • 2014/04 - Associate professor, Academic Assembly, School of Science and Technology, Institute of Agriculture
  • 2007/04 - 2014/03 Associate professor. Science of Functional Food Integrated Depertment, Dvision of Agriculture, Graduate school, Shinshu Univ.
  • 2005/10 - 2007/03 Assistant professor. Science of Functional Food Integrated Depertment, Dvisionof Agriculture, Graduate school, Shinshu Univ.
  • 2002/10 - 2005/03 Research Assistants. Science of Functional Food Integrated Depertment, Dvision of Agriculture, Graduate school, Shinshu Univ.
  • 2001/04 - 2001/09 Resercher. Research Team for Lowland Farming, Department of Lowland Farming Research, National Agricultural Research Center for Kyushu Okinawa Region.
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Committee career (1):
  • 2006/04 - 2009/04 園芸学会 園芸学研究編集委員
Awards (3):
  • 2019/11/30 - 日本育種学会中部支部談話会 第27回日本育種学会中部支部談話会優秀ポスター賞
  • 2013 - 第21回育種学会中部地区談話会優秀発表賞
  • 2012/12/08 - 育種学会中部地区談話会 第20回育種学会中部地区談話会優秀発表賞
Association Membership(s) (2):
Japanese Society for Tropical Agriculture ,  Japanese Society for Horticultural Sciense
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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